Az orvosi képzés tényleg világszínvonalú itt Magyarországon? Vagy megéri inkább külföldre menni?
Az orvosi képzés tényleg a jobbak közé tartozik itthon, de azért hasra esni nem kell tőle. Az elméleti képzés az, ami erős, a gyakorlat...inkább hagyjuk:D A külföldiek főként azért választják Magyarországot, mert itt viszonylag olcsó a képzés.
Viszont az tény, hogy egyetem után nem túl nehéz kijutni külföldre (mondjuk az USA kicsit más tészta), ha beszéled az adott nyelvet. Németországban pl. a gyakorlati képzés biztosan jobb, mint itthon, de anyagilag azért húzós. Ha nem vagy nagyon eleresztve , akkor célszerű itthon elvégezni a képzést, és már az egyetem közben lévő gyakorlatokat is külföldön csinálni.
Szintén végzett orvos vagyok. Magyarországon az orvosképzés ELMÉLETI része valóban nagyon jó. A gyakorlati része, viszont fényévekre van attól, amit én jónak tartanék. A magyar egyetemek kutatóorvosokat, elméleti szakembereket képeznek, akik gyangék a klinikumban, mert nincs elég tapaszrtalatuk. Összességében a magyar orvosok, elsősorban a szakorvosok, azonban valóban kiválóak, mert egy erős elméleti alapra épült rá a rezidens képzés alatt vérrel és verejtékkel megszerzett tudás.
Összességében szerintem jók a agyar orvosik, mert jó alapot adnak. Továbbá azt is megjegyezném, hogy nem mindig a sznob elitista képzések a legjbbak. Egy orvosnak embernek IS kell lenni nem csak szakembernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!