Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van az egyetemen olyan szak,...

Van az egyetemen olyan szak, ami kimondottan a mikrokontrollerekre specializálódik?

Figyelt kérdés

Ez ugye egy kétágú szak, mert egyszerre kell tudni programozni és kell kenni-vágni az elektromosságtant (vagy mit -_^ :D ). Vannak ilyen szakok? Esetleg van olyan aki ilyenre jár, vagy elvégezte már?

Igazából én nem azért akarnám ezt tanulni mert ezt akarom dolgozni, csak a tudás érdekel az egészből, szóval ezért nem kérdezem hogy megéri-e vagy hogy hol lehetne elhelyezkedni, de azért ha erről tud valaki valamit és megemlíti, akkor azt is megköszönöm :)

Köszönöm előre is a válaszokat! :)

2016. jan. 26. 23:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%

Az Excel tábla heggesztés, csak egy költői kép volt tőlem.

Nem tervezőmérnöki feladatot látnak el.

Mellesleg ha 16 éve dolgozol cégnél, akkor te nem épp mai dolgokra látsz rá, hogy mi zajlik a BME-n. Eh...

Szóval ezt jobb lesz ha elismered.

Én azokról beszélek akik manapság végeznek. Hogy 1987-ben mi volt, ahhoz én nem értek, de a maiak átmennek a progon úgy hogy körbeadnak egy pendrive-ot, és lófaszt nem tudnak a BSc végén gyakorlatban.

Szörnyű volt, amikor valaki a cégnél BSc diplomával megkérdezte, hogy miért négyszögjellel kalibráljuk az oszcilloszkópot. Én tudom, de nem azért mert BME-s vagyok, hanem mert hobbista. ÉRted a lényegét? El tudta végezni úgy a szakot, hogy olyan elemi dolgot nem ért, mint ez. Hát hova vezet ez?

Excel töltögetéshez...

2016. jan. 27. 14:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Aztán persze a cégnél bármit meg lehet tanulni nulláról is.

Csak ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy minek az egyetem? Bizonyítom a diplomámmal, hogy át tudtam menni terekből és hűdefesza vagyok? ... Közben a következő öt évet azzal töltöm, hogy a stack overflowt, meg a hobbi oldalakat bújom, mert egyetemen gyakorlati szinten nulla anyagot adtak át.

2016. jan. 27. 14:51
 13/17 anonim ***** válasza:

Nagyon eltértünk a tárgytól.

Kérdező, tudsz programozni?

2016. jan. 27. 15:02
 14/17 A kérdező kommentje:
eddig hobbi szinten Javaztam, középsuliban "tanították", de arról jobb nem beszélni :D Önszorgalommal eljutottam odáig, hogy osztályokkal programozgattam egyszerű dolgokat. 0 ról eljutni oda neten tanulgatással eléggé szopós volt, próbáltam Arduinozgatni de általában leégettem a ledjeimet, és fogalmam sem volt hogy minek meg hogy van az az ellenállás stb... :D
2016. jan. 27. 15:09
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

" Bizonyítom a diplomámmal, hogy át tudtam menni terekből és hűdefesza vagyok? ... "

Igen. Az egyetemi vegzettseg 2 dolgot mutat meg rolad:

Ertelmesebb vagy az atlagnal es gyorsan tudsz ujabb dolgokat tanulni.

Nem az egyetemen fogjak megtanulni a szakma minden kis fogasat, hanem adnak egy alapot, amire gyakorlatilag barmit felepithetsz.

Amugy meg nemtom miert hisztizel, ha ekkora asz vagy akkor minek jarsz egyetemre?

2016. jan. 27. 15:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Esetleg próbálj meg instructables alapján csinálni projekteket
2016. jan. 27. 15:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Én javasolnám kezdésnek a 8-bites Atmel mikrovezérlőket. (A Microchip megvette az Atmelt pár napja SAJNOS... )

Arduinozhatsz is, de azt azért nem javaslom, mert nem fogod megtanulni, ha a neten talált kész anyagokból 2 perc alatt összeollózol valami működőképes dolgot.

Csinálnék a helyedben egy boardot, ami nagyon könnyű.

Keress meg skype-on: g890707

Vagy e-mailben: elektrolling@gmail.com

Segíteni fogok.

2016. jan. 27. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!