Egy humán beállítottságú egyén minek tanuljon tovább?
A kedvenc tantárgyaim az irodalom és a történelem , minden mennyiségben szívesen tanulom ezeket a tantárgyakat de sajnos úgy látom a mai világban a humán beállítottság hátrányt jelent ... Nem mondom azt hogy semmi érzékem a reál tantárgyakhoz de nincs meg bennem az a belső tűz ami rávenne arra hogy reál tantárgyakkal tanuljak tovább ...
Gondolkoztam a jogász szakon de annyi rémhírt hallani arról hogy ez a szakma túltelített hogy lebeszéltem magam róla . A legjobb talán az Anglisztika vagy a Germanisztika lenne de sajnos a gimnáziumi évek alatt nyelvekből nem tudtam elegendő tudást szerezni ahhoz hogy ott megálhassam a helyem (bár igaz csak jövőre végzek és sokat energiát belefektetek a nyelvekbe de nem hiszem hogy meg lenne a kellő tudás ) ...
Ti hogy látjátok egy hozzám hasonló embernek minek kellene tovább tanulnia az egyetemen/főiskolán ? A legfőbb szempont hogy a majd megszerzett diplomával könnyen tudjak boldogulni és fizetésemből képes legyek majd eltartani a jövbőbeli családomat !
Azt kérdezed, minek tanulj tovább, de gyakorlatilag csak szakokat sorolsz. Döntsd el, mit dolgoznál, még ha nem is konkrétan, de nagyjából.
Utána kell eldönteni, hol tanulj tovább, illetve kell-e neked egyetemre menned.
A jog valóban nem annyira telített, érdemes jogásznak tanulni. Sokat kell tanulni az tény és való, de ha érdekel és szereted, megéri.
A nyelvszakok is hasznosak, akár anglisztika vagy germanisztika, főként ha valamilyen "kisebb" nyelvvel párosítod. Ha nyelvszakok érdekelnek, a skandinavisztika vagy szlavisztika is nagyon jó választás lehet. Nézelődj a felvin a bölcsészet- és társadalomtudományi karok kínálatában. Egészen biztos, találsz valamit, ami tetszik. :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!