Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti melyik egyetemen tanulok,...

Ti melyik egyetemen tanulok, milyen szakon, és rövid ajánlást esetleg írnátok?

Figyelt kérdés

Végzős középiskolás vagyok (18éves) lassan el kellene döntenem, hogy mit jelölök meg, szinte minden érdekel, irodalom-informatika-kémia- az egyetlen ami nem, az a biológia. Az emelt érettségire elméletileg 3 hónap alatt is fel lehet készülni, úgyhogy tényleg nagyra értékelném, ha esetleg ajánlásokat írnátok ide a válaszokként. A zöld természetesen minden hozzászólónak garantált, csak legyen ott egy szaknév illetve, hogy mi jó, mi nem jó stb :)

köszönöm előre is!

#bocsi)
2016. jan. 23. 17:16
 1/7 A kérdező kommentje:
tanultok*
2016. jan. 23. 17:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem infós-kémiás a szakom, de azért írok.

PTE-ÁJK-n tanulok jogász szakon. :)

Szeretem, mindig ez volt az álmom, elgedett is vagyok. Sajnos nagyon kevesen vagyunk azonban, de ez sokszor előny is. Bátran ajánlom neked is (bár ha nem érdekel, akkor ne jelentkezz jogra!:))).

Pécs viszont nagyon szép és élhető város, fontold majd meg, hogy idejössz.

Tanári pályán gondolkodtál? Esetleg vegyész, vegyészmérnök? Informatikus-könyvtáros szak (bár nem tudom, hogy ez mennyire piacképes)?

2016. jan. 23. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

Pszichológiát tanulok az ELTE-n

Neked nem ajánlom, mert vannak bőven biológiai vonatkozásai a képzésnek (anatómia, élettan, genetika, neurológia). De ha ezt nem tekintjük, akkor is csak azoknak érdemes belevágni, akik teljes emberként, hivatástudattal tudják magukat odatenni egy egész életen át.

2016. jan. 23. 17:36
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, mentek a zöldek:) De még várom további 'válaszokat' :) a vegyészmérnöki képzéssel én is szimpatizálok, de az nem csak mesterképzéssel ér valamit?
2016. jan. 23. 18:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, de nyilván mesterrel értékesebb. Nem szeretnél mestert csinálni?
2016. jan. 23. 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Én az ELTE-n tanulok matematikát :) Én nagyon szeretem, nekem nagyon bejött. Szerintem csodálatos tárgy a matematika, bár sokan, még akik ide járnak, nem osztják ezt a véleményt. Egyébként remek szak, de nehéz. A tanárok nagyon jók, ők tényleg tanárok, akik tanítanak és tanítani is akarnak, mindegyikük hihetetlenül okos professzor és van 1-2 világhírű kutató is itt, rengeteget lehet tanulni tőlük, nem csak a száraz anyagot, hanem a szemléletet. Én csak pozitívat tudok mondani :)
2016. jan. 23. 20:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Legfeljebb ha munka mellett lehet végezni, szükségem lesz a munkára 4 év múlva. :)
2016. jan. 23. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!