Gazdálkodási menedzsment szak elvégezhető 5 félév alatt, elméletileg? (eredetileg 7 féléves BA)
Elnézést,hogy most írom ki a kérdést, de ezen filózok egy ideje. Nincs időm 7 félévre, a tanterv szerint a ráépülősek szerint lehetséges, esetleg valaki biztosat tudna mondani?
A félévet is rászánnám ha 5 félév alatt teljesíthetném bárhogyan, tehát az érdekel, hogy elméletileg lehetséges?
köszönöm!
Elméletileg lehetséges,nem kötelező 7 szemeszter alatt, lehet kevesebb is, de nagyon kicsi az esélye.
Ha a ráépülések alapján össze tudod hozni és nem csúszol meg egy fontos tárggyal se, akkor összejöhet. A 7 félév a mintatanterv szerint jön ki, de az csak inkább ajánlás, hogy úgy vedd fel a tárgyaidat (annyiból necces lehet, hogy a harmadéves tárgyaknál gyakran utalnak vissza az első/másodéves órákra, az hátrány lehet, ha egyszerre veszel fel pl. másod és harmadéves tárgyakat). Plusz azért a 30 kredit ami még teljesíthető szemeszterenként, ha sokkal többet veszel fel azért eléggé húzós. Mivel 30 kredit GMen a szakmai gyakorlat akkor a többi 4 szemeszterben szemeszterenként 45 kreditet kell teljesítened az ajánlott 30 helyett. Illetve a szakdogára jelentkezésnek is megvannak a feltételei, milyen tárgy(ak)nak kell meglenniük+konzultációk és elég kevés időd lesz megírni. Plusz a tárgyjelentkezés a mintatanterve épül, nekem csak pár órám volt amiket másodszor is fel kellett vennem, de akkor már gyakran ütköztek. Pl. a szakdogához szükséges tárgyam 4. szemeszterben 2. szemeszteres tárggyal ütközött és így nem tudtam előadásra járni a 2. szemeszteres tárgyból, ami nekem nem akkora baj, mert megvolt a jegyzetem előző évből, de ha 2 olyan tárgyad ütközik amiket elsőre veszel fel nem biztos, hogy mindkettő sikerül, mert nem tudsz bejárni. 2 gyakorlat meg nyilván nem ütközhet mert többnyire katalógusosak. Szóval elég sok kalkulálás, hogy minden tárgyat időben felvegyél ütközés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!