Angol osztatlan tanárképzés és Anglisztika között mi a fő különbség?
Nem tudok dűlőre jutni, hogy angol-történelem osztatlan tanárképzésre vagy anglisztikára jelentkezzek. Leginkább azt nem tudom, hogy miben különbözne az angol képzés a 2 szakon? Néztem ELTE-TKK-n tantervet és ott is ugyan úgy voltak olyan tantárgyak, mint anglisztikán (pl.angol irodalom stb.)
Előre is köszi a válaszokat!
Ha anglisztika alapképzésre jelentkezel, és utána folytatod mesterképzésen, fordító-tolmács végzettséget szerzel. Ráadásul idén ősszel indul utoljára tanári mesterképzés, tehát aki a jövőben tanár akar lenni, annak osztatlan tanárképzésre kell majd jelentkeznie. :)
Az osztatlan tanárképzés során fel kell venned egy másik szakot, illetve pedagógia-pszichológia modult. :)
Szerintem tanárnak érdemesebb tanulni, családi példán keresztül látva, ugyanis nyáron rengeteg a szabadidejük, és a fizetés sem rossz. :) Ellenben fordítókból, pláne tolmácsokból Dunát lehetne rekeszteni. Azt gondolom, tanárként könnyebb elhelyezkedni, pláne hogyha az ember az angol mellé felvesz egy másik nyelvet, esetleg egy reál szakot.
Üdv,
Egy hallgató a Debreceni Egyetemről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!