Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ki lehet dolgozni egy nyár...

Ki lehet dolgozni egy nyár alatt az érettségi tételeket?

Figyelt kérdés
Nekem az a tervem, hogy nyár végére meglegyenek a tételek, mert szeptembertől már elkezdenék tanulni az érettségire is. Úgy tervezem, hogy 1 hónap jusson a törire és 1 pedig a magyarra, ugyanis matekból közepet csinálok, ahol nincs szóbeli, angol-németből pedig megvannak már véve azok a könyvek, amelyek segítenek felkészíteni az érettségire. Szóval csak a töri és a magyar van már hátra. Ha tényleg nem megyek el idén sehova nyáron és egesz nap csak a tételírásokkal foglalkozok, akkor be tudom fejezni e két tárgyat nyár végéig? És például hogyan dolgozzam ki e két tárgyból azokat a tételeket, amelyeket még nem tanultam és csak a 12.-ben fogom venni (PL: 2. világháború vagy a 20. századi irodalom, stb...)?

2016. jan. 21. 19:02
 1/6 Morozov ***** válasza:
Ezekre szerintem két hét is bőven elég. Amiket nem vettetek még, azokat meg kidolgozod később.
2016. jan. 21. 19:09
 2/6 anonim ***** válasza:

én a törit évközben 12.-ben dolgoztam ki folyamtosan,arra tényleg lelkiismeretesen készültem.

a magyart viszont a szóbeli előtti 2 napban :DD szégyellem is, de végülis ötösök lettek

én a helyedben kihasználnám a nyarat a pihenésre, szerintem ne tanulj, nem olyan nagy dolog az érettségi, elég,hogyha szeptembertől kezdesz tanulni, nyáron pihenj:)

"nem megyek el idén sehova nyáron és egesz nap csak a tételírásokkal foglalkozok"

2016. jan. 21. 19:14
 3/6 A kérdező kommentje:
De olyan helyre akarok menni, ahol magas a ponthatár (400 fölött van) és örülnék ha elsőre bekerülnék.
2016. jan. 21. 19:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem 435 pontom lett és elsőre bekerültem a választott szakra. Megkérdezhetem, mi iránt érdeklődsz? Feltételezem, valamilyen bölcsész- vagy társadalomtudományi szak.

Az is fontos, hogy milyen tanuló voltál korábban - illetve nem is az, hogy milyen jegyeid voltak, hanem hogy mennyire tanultál alaposan.

Előre semmiképp se tanulj!! Csak összekeveredsz, semmi értelme.

Ha minden áron tanulni akarsz (ami egyébként egyáltalán nem ajánlott, el fogsz fáradni az érettségire - nyáron pihenni kell) akkor ne csak a tételeket dolgozd ki, hanem olvasd végig az első 3 könyvet, azokat tudd oda-vissza. :) Jegyzetelj, vázlatolj! Én Száray zöld gyakorlókönyveit használtam a törihez, azokkal leckénként haladtam és a régi érettségik kapcsolódó feladatait csináltam meg. Az érettségiken gyakorolj!! :)

Nekem leginkább a matek volt fontos, arra gyakoroltam sokat. Szóval még ne a tételekkel foglalkozz, én karácsonykor csináltam meg őket és írhattam újra az összeset, mert annyi változtatás lesz.

Sok sikert azért! :)

2016. jan. 22. 09:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Jog. Akkor mit ajánlotok?
2016. jan. 22. 15:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Gondolom, akkor töriből emeltezel. A másik valami nyelv lesz vagy magyar? (Egyébként ez a tételkidolgozás azért sem éri meg nyáron sajnos, mert a tételcímek decemberben jönnek ki). Szóval az előző javaslataimat tudom csak ismételni. Ha töri emeltben gondolkodsz, akkor az első három könyv betűről betűre, de akkor úgy, hogy azt már tényleg csak ismételni kelljen. Feladatok, esszék írása válhat hasznodra.
2016. jan. 22. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!