Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ér annyit egy okj hegesztő...

Ér annyit egy okj hegesztő mint egy rendes?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és leszámoltam a sulimban mivel rossz szakmát választottam. Heggesztő szeretnék lenni, de akkor szeptemberig várnom kell amit nem szeretnék hisz otthon lennék. Most februárban a sulimban indulni fog egy okj-s heggesztő esti tagozatos és 3 éves.

2016. jan. 20. 20:48
 1/2 goaus ***** válasza:
Attól függ milyen helyet fogsz ki, utána kell járni, aki ott tanult. Sok helyen semmi képzés, nincs anyag, benyelik a lét, megkapod a papírt, aztán csodálkoznak sehova nem kellenek a nagy hiányszakmával. Ha jó hely is, mindenképp kell magánoktatás mellé, ha komolyan veszi az ember, magában az okj-val jo állást tuti nem kap senki, messze van a jó szinttől.
2016. jan. 21. 11:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem munkaügyin keresztüli tanfolyamos a végzettségem. Nagyon jó mesterem volt, a megyében elég kimondanom a nevét és már nézik is a próbahegesztéshez az anyagot. Elméletből nem hiszem, hogy lennének hiányosságaink. Kb fősuli tempó volt az elmélet, de így három hónap alatt megvoltunk vele. Persze aki előtte nem sokat dolgozott tolómérővel, annak elkel a gyakorlat, vagy legalább youtube, hogy mi fán terem, mire jó, mire nem, és hogy tedd oda... Ugyanez minden egyes apró összetevőjével a szakmai alapműveltségnek... De aki szereti csinálni, az eleve egész erős amatőr lakatos-hegesztő volt, onnan pedig bőven jó alapozó egy-egy gyorstalpaló, ha egyébként tényleg odarakják magukat az oktatók is.

Piszkosul behúztam a szíjat, és vettem magamnak rendes hegesztőgépet, pajzsot, kesztyűt, flexet, korongokat, alapanyagot, és alkotok, tulajdonképpen hibátlanságra kényszerítve gyakorlok (nyilván azért hibát gyorsan javítani is), és remélhetőleg ebből és a munkabéremből viszonylag kényelmesen kerítek egyfázisú mig és ac tig gépet is idővel, amivel már igazán öröm lesz saját projekteket rögtönözni és "mindenki elég jól jár" alapon túladni a "prototípusokon" is... :) Ez munkahelyen mind-mind jól jön, főleg ha arra állsz rá, hogy lakatos-hegesztőként rád lehessen bízni komolyabb "fejtörőket", mert megoldod, és kis darabszámot is villámgyorsan legyártasz. Inkább az ilyen munkaerő lett hiánycikk az elvándorlással. A droidok nagy része el se mer indulni nyugatabbra, meg nem hajlandó a nyelvismereti minimumot összeszedni érte, és akármilyen jó kezű, akármilyen megbízható termelékenységű szakbarbár, csak itt tolong azért a kevés munkahelyért... :)

Egyszóval szeretned kell, a többi nem számít. Én azért ha lenne lehetőségem normál szakközépbe járni évekig, lehet élnék a lehetőséggel. Kicsit szerencse kérdése egyébként mindenhol, hogy milyenek az oktatók, és hogy milyen a csoport. Mert ugye azon is múlik, hogy kisegítő szint alatt mozog a 90%, és őket kell pátyolgatni, miközben gyűlölsz bejárni, mert te vagy a nyalós stréber abban a környezetben, vagy mindenki "nyalós", és az eleve odaadó oktatók még erősebb ösztönzést találnak maguknak ebben is, hogy egy nagy halom igazi szakembert engedjenek útjára pár kemény év után.

2016. jan. 22. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!