Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételizhetek úgy, hogy...

Felvételizhetek úgy, hogy közben nappalin járok még egyetemre?

Figyelt kérdés
Idén úgy döntöttem, hogy abbahagyom az egyetemet ahova most járok és felvételiznék egy másik egyetemre, teljesen más szakra. Két állami félévem használtam el eddig, most önköltséges vagyok és ahova átjelentkeznék szintén önköltséges lenne. Felvételizhetek úgy, hogy még maradok ebben a félévben és csak félév végén iratkozok ki? És lesz valami kötelezettségem az állami félévekkel kapcsolatban, mondjuk visszafizetni vagy ilyesmi?
2016. jan. 20. 10:25
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Igen, lehetséges, semmi nem tiltja, hogy 2 egyetemnek legyél a hallgatója
2016. jan. 20. 10:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Visszafizetni akkor kell ha a szak amin tanultál alapból 6-7 féléves képzés volt, (felét kell visszafizetni, amennyit felhasználtál). (legalábbis a jelenlegi szabályok alapján)

De, hogy a gyakorlatban ez mennyire működik, jó kérdés. Én ismertem valakit, aki egy 6 féléves képzést a 4. félév végén hagyta ott(óvodapedagógia), ez 3 éve történt, és azóta sem kellett semmit sem visszafizetni.

2016. jan. 20. 11:49
 3/3 anonim ***** válasza:
78%

Ha beiratkozol 1 éven belül egy új képzésre, akkor nem kell fizetni. Egyébként akkor kell fizetni, ha nem szerzel oklevelet az adott képzésen, és több mint 1 félévet oda jártál (osztatlan képzésen több mint 2 félévet).

"Én ismertem valakit, aki egy 6 féléves képzést a 4. félév végén hagyta ott(óvodapedagógia), ez 3 éve történt, és azóta sem kellett semmit sem visszafizetni."

3 éve 2013. volt, ha akkor már 4 féléve oda járt, akkor biztosan 2012. szeptember előtt kezdte. Az új Nftv. rendelkezéseinek nagy része, többek között az állami ösztöndíj is csak a 2012. szeptemberben és az után kezdőkre vonatkozik.

2016. jan. 20. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!