Felvételizhetek úgy, hogy közben nappalin járok még egyetemre?
Visszafizetni akkor kell ha a szak amin tanultál alapból 6-7 féléves képzés volt, (felét kell visszafizetni, amennyit felhasználtál). (legalábbis a jelenlegi szabályok alapján)
De, hogy a gyakorlatban ez mennyire működik, jó kérdés. Én ismertem valakit, aki egy 6 féléves képzést a 4. félév végén hagyta ott(óvodapedagógia), ez 3 éve történt, és azóta sem kellett semmit sem visszafizetni.
Ha beiratkozol 1 éven belül egy új képzésre, akkor nem kell fizetni. Egyébként akkor kell fizetni, ha nem szerzel oklevelet az adott képzésen, és több mint 1 félévet oda jártál (osztatlan képzésen több mint 2 félévet).
"Én ismertem valakit, aki egy 6 féléves képzést a 4. félév végén hagyta ott(óvodapedagógia), ez 3 éve történt, és azóta sem kellett semmit sem visszafizetni."
3 éve 2013. volt, ha akkor már 4 féléve oda járt, akkor biztosan 2012. szeptember előtt kezdte. Az új Nftv. rendelkezéseinek nagy része, többek között az állami ösztöndíj is csak a 2012. szeptemberben és az után kezdőkre vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!