Ezzel betudnék kerülni a jogi egyeteme? Többi lent
Sok ember mondja, hogy sok ügyvéd,jogász van, de engem mégis érdekel... Most szakközépiskolába járok, de pont tanulunk olyanokat (pl.:vállalkozás ism.)és lehet belőle érettségit is tenni... na most ott a baj, hogy magyar nyelvből nagyon rossz a tanár és keményen is osztályoz.. így mindig épp hogy 2-es áttudok menni év végén, az angol 3-as (de néha jobb is), történelem 4-es azt még szeretem is.. és azért soroltam föl ezeket, mert magyar nyelv, angol, töri kell elsősorban a jogi egyetemhez.... és ha érettségit teszek vállalkozástanból is és pl az 3as lesz, töri 4-es, angol 3-as, magyar nyelv 2-es.. így ezekkel lenne esélyem, hogy bekerüljek??
tudom, hogy emelt színtű nyelv(angol v. francia v. olasz stb.) kell hozzá de nekem a töri nagyon jól megy az angolra is mondható de emeltszíntűen biztos hogy nem menne... így be tudnék kerülni???
Előre is köszönöm a válaszokat!!!!
17/F
felvi.hu honlapon tudod megnézni a követelményt, hogy milyen érettségi kell, mit fogadnak el.
Egyébként eléggé el vagy tévedve, a 4-es töri nem jelenti azt, hogy "nagyon jól megy". Ilyen tanulmányi eredményekkel nem sok esélyed van a jogon, egy az, hogy fel sem vesznek, kettő, hogy azonnal kihullanál, mivel brutális szintű anyagmennyiséget kell megtanulni folyamatosan. Én egy erős gimibe jártam, ahol durva követelmény volt, és a kitűnő tanuló osztálytársaim is vért izzadnak a jogi képzésen, nem egyszerű.
És még viszonylag annyi, hogy mennyire nehéz, ha szeretem a történelmet és tényleg kemény ott az angol???
meg azt kihagytam, hogy szoktam törvényeket olvasni és 5 perc alatt megtanultam, mert érdekel... :)
a felvi. hu-n fent van a ponthatár. S iszonyat sokk kell jogra államis helyre. Keményen le kell ülni mellé, hogy sikerüljön de nem lehetetlen.
2015 szeptemberi képzésekre ennyi kellett (válazd ki az egyetemet és a szakot)
Jelöld meg, ha akarod. Vagy felvesznek, vagy nem.
De ilyen tanulmányi pontokkal államiról már szerintem kihullottál (460 pont) , fizetősre még bekerülhetsz.
A jogra egy emelt érettségi kell, aminek vagy törinek, vagy magyarnak, vagy nyelvnek kell lennie. Emellett, a törit mindenképpen nézik a felvételin, függetlenül attól, hogy melyik szinten mész belőle. Mellé pedig beírhatod a magyart vagy egy nyelvet, és így duplázhatsz majd, de a duplázás ugye csak akkor megy, ha nagyon durván jól sikerül mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!