Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Először mérnöki diplomát...

Először mérnöki diplomát szeretnék, azután viszont egyetemre szeretnék menni, pszichiáternek készülni. Mi szükséges az utóbbihoz?

Figyelt kérdés
Milyen egyetemeket tudnátok ajánlani hozzá? Mennyit számít az érettségi? Miből kell leginkább megfelelni? (Mert én most jelenleg építőipari iskolába járok...)
2016. jan. 14. 13:56
 1/9 Silber ***** válasza:
100%

A kettő terület még csak nem is súrolja egymást. Miért akarod megcsinálni mindkettőt?

P.S.: mérnöki végzettséget is csak főiskolán/egyetemen szerezhetsz.

2016. jan. 14. 13:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha pszichiáter akarsz lenni, akkor orvosi egyetemet kell végezned. Magyarországon 4 helyen van orvosképzés: Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Miskolcon.

A felvételi tárgyak: biológia és kémia vagy fizika.

2016. jan. 14. 14:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Előzőt kijavítanám annyival, hogy Miskolc helyett Szegeden van még orvosképzés.
2016. jan. 14. 14:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bocsi, nem tudom, miért Miskolcot írtam :S
2016. jan. 14. 14:17
 5/9 acelsziv ***** válasza:
24%
Szerintem ne akarj pszihó lenni. Ronda szakma és rengeteg kárt okoznak az embereknek.
2016. jan. 14. 14:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mérnöki diplomát is csak felsőoktatásban szerezhetsz. Ha ezt államin csinálod, akkor az orvosit (ami a pszichiáterhez kell) fizetősön kell csinálnod, ami cirka egy milla /félév. Ezt is vedd számításba, amikor a sorrendet beírod majd!

Az érettségid nem feltétlenül számít, csak a biosz és a kémia vagy fizika érettségi eredmény.

2016. jan. 14. 14:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed alapján látszik, hogy elképzelésed sincs az egészről.

"Először mérnöki diplomát szeretnék, azután viszont egyetemre szeretnék menni" - A mérnöki diplomát is egyetemen kell megszerezni.

A pszichiáter először kijárja az egész általános orvosit, ami már eleve 6 év, ezután még szakosodni kell. Semmi értelme mérnökképzést végezni előtte, csak pazarlod az idődet. Mindkét terület elég nehéz, rengeteget kell tanulni, nem olyan szakok, amikkel egyszerre is tudsz foglalkozni, tehát ha elvégzed az egyiket, akkor a másik már teljesen felesleges pénzkidobás és időpazarlás.

2016. jan. 14. 15:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Először mérnöki diplomát szeretnék, azután viszont egyetemre szeretnék menni"

A múlt szombati piacon egész jókat láttam, és még le is voltak árazva.

2016. jan. 14. 16:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Én megértem a dolgot és nem is lenne haszontalan (sőt nagyon hasznos lenne) pl. egy biológus vagy biológus-mérnök diplomával kezdeni az orvosi egyetemet, csak az a baj, hogy az állam csak 1 diplomáig támogat azt is elég nehezen, mindenféle röghözkötési szerződésekkel. Úgyhogy ezt az egyébként szép és tiszteletre méltó tervet csak akkor tudod megvalósítani ha milliárdos vagy, vagy a szüleid vannak olyan helyzetben, hogy érettségi után kb. 15 éven keresztül stabilan vállalják az eltartásodat és a félévenként 1-2 milliós tandíj kifizetését.
2016. jan. 15. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!