Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Színész és forgatókönyvíró...

Színész és forgatókönyvíró szeretnék lenni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Jelenleg közgazdaság tudományi karra járok, amit nem igazán kedvelek, de sokat lehet vele keresni. Mindig is sokat írtam, és színész akartam lenni filmekben, nem színházban. Az a probléma, hogy ezek megfoghatatlan szakmák és itt, ebben az országban nem igazán lehet vele elhelyezkedni. Mit tudok kezdeni egy kész forgatókönyvvel, ha nincsenek kapcsolataim? Tudom, tanulhatnék színészetet, de egy színházban, habár nem értek hozzá, de véleményem szerint teljesen máshogyan kell játszani, mint egy filmben. Ez egy tök szar helyzet. A színészetire is nagyon magas pontszám kell, lehet hogy valahogy meg tudnám szerezni, de az csak egy papír, itt meg közgázon átmegyek kettessel mindenből, és valahogy lesz diplomám, csak nem érdekel az, amit tanulok. El lehet küldeni forgatókönyveket rendezőknek? Vajon hányan küldhetnek? Én meg teljesen ismeretlen vagyok...

2016. jan. 13. 00:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Sok ismert és nagyon jó filmszínész van, Magyarországon és külföldön, akik sose jártak egyetemre vagy más képzőhelyre, de egy közös van bennük: mindegyikük színházban kezdte.

Ha valaki nem tud színházban játszani, akkor a kamerák előtt sem fog tudni. Más a kettő, de a színházra épül a film.

Szerintem téged jobban vonz a hírnév és csillogás (pedig a filmszínészek 99%-a soha nem lesz híres), mint maga a szakma.

2016. jan. 13. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!