Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez programozónak miben kell...

Ez programozónak miben kell jónak lennie?

Figyelt kérdés
Ha én pl jó vagyok matekból,jó logikai érzékem van,de nem vagyok otthon a számítástechnika világában,akkor lehet esélyem ezen a területen?
2016. jan. 12. 22:22
 1/5 A kérdező kommentje:

-Ez

+Egy

Bocsi,este van:)

2016. jan. 12. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Programozásban?
2016. jan. 13. 00:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha programozónak tanuló emberről beszélünk (:D), akkor a matek. A kódok és a syntax tanulhatók nyilnán (ahogy bármi más is)
2016. jan. 13. 00:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Mit értesz az alatt hogy nem vagy otthon a számítástechnika világában? Egy programozó nem Windowst telepít meg Office-ban ügyködik, ha ezekhez nem értesz az nem nagy tragédia.

A "jó vagyok matekból" mit jelent? Nem a jegy számít, hanem a teljesítmény. Ha a feladatok nagyrészét viszonylag könnyen meg tudod csinálni és csak kevés van ami megizzaszt, akkor jó esélyed van a programozás területén. De ha csak bemagolod a lépéseket, és megvan az ötös vele, akkor az még nem biztos hogy elég.

2016. jan. 13. 10:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez azért nem ilyen egyszerű. Milyen téren akarsz programozni? Webes rendszereknél pl. nem kell matematika, statisztikai programozáshoz statisztikai ismeretek kellenek (ez sem matematika), stb. Úgy tudom, hogy grafikus programozáshoz (játékok) kell geometria.

A matekot nem azért oktatják, mert szükséges a programozáshoz. Ez csak egy eszköz, amivel programozói logikát akarják átadni.

2016. jan. 13. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!