Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri OLKDA-ra menni vagy...

Megéri OLKDA-ra menni vagy nem? (orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus)

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom hogy nem éri meg ide menni mert az embernek nem lesz munkája, meg csak asszisztensek leszen. Viszont azt is olvasom hogy érdemes ilyen szakra menni, mert hiány van belőlük.

Szerintetek mi az igazság? Érdemes ide menni?

2016. jan. 12. 18:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy a kérdésre pontosan lehessen válaszolni kellene tudni hogy melyik szakirányra gondoltál, mert az elhelyezkedési/fizetési egyéb paraméterek eléggé másak lehetnek szakiránytól függően.

Én csak a képalkotós szakirányról tudok bővebben nyilatkozni, ahol én tanultam csak az volt.

munkalehetőség: nincs vele gond, nálunk aki végzett 3-4 hónapon belül mindenki kapott munkát a szakmán belül.

külföldön is keresettnek mondható, mint kb. minden egészségügyi szakma.

asszisztens leszel: lényegében igen, hiszen alapvetően a radiológus kívánalmainak megfelelően kell elkészíteni a felvételeket, de a diplomás képalkotósok ha akarnak ki tudnak ebből törni, és egészen jól megbecsültek is lehetnek ha értenek ahhoz amit csinálnak (tudok rá több példát mondani, akinek ez sikerült).

fizetés: egészségügyhöz képest jó, egyébként nem igazán, bár magán diagnosztikai központokban egész jól lehet keresni.

továbblépés: nincs szakmán belüli Msc perpillanat, bár tervben van egyelőre nem valószínű, hogy egy-két éven belül elindulna. De a diplomával több MSc képzésre is be lehet kerülni, főleg mérnöki vonalra, vagy molekuláris biológia vonalra.

2016. jan. 13. 13:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. jan. 13. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!