Magántanulóvá válási indok?
"Magántanuló bárki lehet – ez törvényben rögzített jog. Az esetek jelentős részében azonban nem a diákok döntenek úgy, hogy az iskola helyett otthon akarnak felkészülni a vizsgákra, hanem szakvélemény alapján kénytelenek magántanulóként folytatni a tanulmányaikat. Erre általában a sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő tanulók esetében kerül sor, de a súlyos beteg közép- és általános iskolások is rendszerint otthon tanulnak. "
Megértem ahogy "érzel". Én csak majdnem lettem magántanuló. Nekem minden nap 9 órám volt, 17-ig voltam bent középsuliban + buszozás haza, másik városba, az iskolai környezetről nem is beszélve. Emellé társult egy igen komoly betegség.
Nem minden esetben jobb magántanulónak menni, de ha te ezt szeretnéd, úgy érzed nem vagy képes "tovább bírni", akkor beszéld meg a szüleiddel, akár depresszióra hivatkozva is kérvényezheted. Habár lehet szükséges orvosi papír... Nem tudom.. Egy próbát megér. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!