A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, az ápolás és betegellátás szakon már a tanulmányok megkezdése előtt ki kell választani, hogy melyik szakirányra akarunk specializálódni, vagy csak valamelyik félév után?
Ezek gyakorlatilag külön szakokként működnek, csak azért hívják szakiránynak, mert a szakkénti akkreditációra nem volt alkalmas a kar. A Semmelweis egy nagyon jó egyetem, de az Egészségtudományi Kar egy vicc. Sajnos ezzel még mindig a legjobb az országban, mert a többi eü főiskola még nagyobb vicc.
Nem én vagyok nagyon negatív, hanem a helyzet az. Az egyetem minden erőforrását az általános orvos, fogorvos és gyógyszerész szakokra fordítja, ott vannak a jó oktatók, ott vannak a nemzetközi projektek. A dietetikus vagy a gyógytornász például olyan szakok lennének amihez az orvosok nem értenek, tehát magas szinten kellene művelni, de gyakorlatilag a dietetikus szakon konyhásnéniket, a gyógytornász szakon fizikoterápiás asszisztenseket képeznek, ami szégyen, de így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!