Érettségi után IT szakma?
Heló! Informatikai szakmát szeretnék, többnyire programozással, (szoftver- alkalmazás fejlesztő etc). Középfokú angol nyelvtudásom, alap C,Python nyelvismeretem(Emelt érettségi szint).
Imádom az informatikát. Életembe ezzel foglalkoztam, mind hardveres, mint szoftveres téren. Kis korom óta ezt szeretném. Szakközépbe, ahol végezek idén, Eletrotechnikát tanultam. Logikai IC-k és egyéb dolgok programozását, kapuk, inverterek és egyéb(pic/arduino) programozás.
A többi szír-szar OKJ-s infó semmire se jó. Max ha el akarsz menni egy önkormányzathoz minimálbérét rendszergazdának.
Ha szoftverfejlesztő akarsz lenni, akkor nem árt azért egy diploma. Az OKJ-val kiröhögnek.
Nem kell hozzá pénz. Mehetsz államilag támogatott képzésre is mérnökinfóból. A 372 körüli felvételi ponthatárt meg kell ugrani és ennyi. Onnantól kezdve ha ügyes vagy (és ahogy nézem neked azért akad gyakorlatod is), akkor nem fog semmibe se kerülni, sőt, ösztöndíjat is kaphatsz. 2-es átlagtól már lehet kapni (kicsit fölötte) és havi min. 10ezer. Ami plusz költség lehet, ha buksz egy tárgyat és újra felveszed, ha pótpótZH-zól, vagy ha háromszor mész el egy tárgyból vizsgázni. BME-n legalábbis...
Itt bővítheted a C ismereted, jön hozzá C++, C#, Java és ezenkívül sok minden IT-vel kapcsolatos alapismeretre tehetsz szert számítógépes hálózatok, operációs rendszerek, távközlő hálózatok terén is többek között...
"A 372 körüli felvételi ponthatárt meg kell ugrani és ennyi. "
Márha BME. A többinél elég ilyen 280-290.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!