Pszichologiarol velemeny?
Szia! Én még nem járok oda, csak tervezem. De nekem másoddiploma lesz. Annyit azonban jobb, ha te is előre tudsz, hogy egy 3 éves képzéssel csak viselkedéselemző leszel, nem pszichológus, ezért muszáj utána még a master-t is elvégezni, hogy egyáltalán megkapd ezt az elnevezést. UTána még jön legalább 3-5 év plusz tanulás és saját pénzen további önismereti órák (neked is pszichológushoz kell járnod), mire önállósodhatsz ezen a pályán. Ezért jól fontold meg, mert hosszú távú elköteleződés, tényleg szinte életthosszig tartó tanulás, nem is olcsó, stb.
Amúgy igen, nekem is van ismerősöm, aki más karon végzett 3 évet és utána pszicho master képzésre ment át. A felsoroltakon kívül van még a Károlin is pszicho.
Egy emelt érettségi kell, igen, de szép ponthatárok szoktak lenni, népszerű. Elhelyezkedés már bibisebb, nagyon jónak kell lenni, hogy simán menjen. Az a hír járja, hogy túltelített a szakma, de hát ezt olvasni az informatikusokról is már tízen éve, a jó szakember meg mindig kelendő :)
Az első jól összefoglalta a lényeget, pár dolog kiegészítésnek:
- A három, már említett budapesti egyetemen kívül vidéken Szegeden, Pécsen és Debrecenben van pszichológia alapképzés.
- Sem szociológiáról, sem bármely más fajta képzésről nem lehet pszichológiára szakosodni. Kizárólag egy módja van annak, hogy pszichológus legyél, és ez a pszichológia alapképzéssel kezdődik. Pszichológia mesterképzésre kizárólag pszichológia alapképzésről jelentkezhetsz, semmilyen más alapképzéses szakot nem fogadnak el, akkor sem, ha elvégeztél mellette néhány pszichós tárgyat.
Összegezve az eddigi tapasztalataimat a szakon röviden azt tudom mondani, hogy nem egyszerű az út, egy életen át tartó tanulást és elköteleződést jelent ez a szakma, amit hivatástudat nélkül nem lehet végigcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!