Lerövidíthetőek az iskolák?
Figyelt kérdés
Már egy ideje azon tanakodok, hogy jobb lenne tempósabban elvégezni az iskolát, mert nekem nagyon lassú az, ami a tantervben van. Véleményem szerint a 2 évfolyam 1 év alatt lenne a tetőpont nálam. Van lehetőségem ilyen gyorsabb tempójú tanulásra? Most vagyok 9. osztályos (0. évfolyam) és szeretnék jövőre 2 évfolyamot is elvégezni, utána pedig szintén 2-t. Mik a lehetőségeim?2016. jan. 5. 00:45
1/5 anonim válasza:
Osztályozóvizsgára bármikor jelentkezhetsz. Jelezd az igazgatónak, majd ő elmondja, pontosan mi ennek a menete.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2016. jan. 5. 10:31
3/5 anonim válasza:
de az osztályozóvizsga csak annyira jó,hogy max nem kell bejárnia órákra,attól még végig kell járnia 4 évet szerintem
4/5 anonim válasza:
Ha megvan az osztályozóvizsga minden tanév anyagából, akkor már lehet előrehozott érettségit is tenni. Aki pedig leérettségizett, az mehet egyetemre.
Ez az elmélet, meg az, hogy a kérdező ezt így eltervezte, de hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy ezek reális célok. Mire mindenből felkészül több éves tananyagból, és aztán még az érettségire, bőven ott tartunk, hogy nagykorú lesz.
5/5 anonim válasza:
Nincs túl sok értelme, végig kellene hozzá tanulnod a nyarakat, nem lenne semmi szabadidőd. Meg a gimibe az is jó, hogy fejlődik a közösségi/szociális életed, barátságokat köthetsz. Ha ennyire unatkozol, még mindig van arra lehetőség, hogy plussz feladatokat vállalj (sportolás, felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, tanulmányi versenyekre készülés, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!