BME-gtk vs BGF, Nemzetközi gazdálkodás vs Gazdálkodás és menedzsment?
BGF, ami most már BGE, a BGE sokkal jobban rámegy a gyakorlati reális életben is hasznosítható dolgokra, míg a BME Műszaki egyetem lévén a gazdasági szakokba is irdatlan mennyiségű már már még a mérnököknek is fölösleges anyagokat tanítanak, gondolok itt a brutális matekra ami nem teljesíthetetlen hiszen vannak szép számmal akik elvégzik, de nehéz nagyon sokat kell foglalkozni vele. A másik hogy BGE, sokkal jobban gazdasági vonalat célozza meg hiszen kizárólak ez az egyetlen egyetem amely csak a gazdaság a fő profilja és ebben sokkal nagyon múltja van mint BME-nek ami viszont egy elismert műszaki egyetem, ahol inkább a mérnök képzés a fő profil.
Összefoglalva BGF/BGE szerintem sokkal jobb munkáltatók által is felkapott hasznosíthatóbb diplomát ad, amiért viszont meg kell dolgozni keményen, matekból itt is a csaptat fele kihullik ha nem több, kemény akarat és elszántság kell
Osztom az előttem szóló véleményét!
A BME remek iskola, viszont nem a gazdasági és pénzügyi szférában mozog...Az alapvető profilja a mérnökök, műszaki szakemberek képzése..
Szerintem kijelenthetem minden elfogultság nélkül, hogy az országban a BGF PSZK-n van az egyik legerősebb gazdasági képzés...A Corvinust és a "csak a neve nagyot" most hagyjuk :D
Sokkal többre értékelik a HResek mert gyakorlatias képzést biztosít szemben a BME mérnökies magolós, gépészmatekos felfogásával...
Ha költségtérítésesre mész érdemes átböngészni ezt, mert elég jó ösztöndíjat lehet vele kapni:
Te is ugyanazt a kérdést teszed fel időnként? :)
Ha teli vagy zsével, akkor mehetnél a Corviusra. Ha fizetősre tudsz csak menni a pontok miatt mindenképp, akkor fontos, hogy mennyit tudsz rá szánni. Olyan eget verő különbség nincsen a BGF és a BME között a munkáltatók szempontjából ezen a két szakon. Egy PSZből jobb a BGF az egyértelmű. Én azt mondom, ha két nyelvet jól beszélsz vagy meg tudsz tanulni jól, akkor az NG legyen a kettő közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!