Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási tanulásban...

Felsőoktatási tanulásban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
13.évfolyamos vagyok és szeretnék jelentkezni továbbtanulni. Viszont olyan problémám van , hogy a többletpontjaim nélkül 263 pontom van. Viszont nekem a auliban azt mondták hogy a minimum ponthatár 280, anélkül fel sem vesznek egyetemre. Ez tényleg így van?! Hiába van 363 pontom és hiába hogy nem kell 280 pont oda, ahova menni szeretnék? Félek hogy ez miatt tényleg nem fogok bekerülni!

2016. jan. 2. 17:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Pontszámító kalkulátorba írd be az eredményeidet felvin, és jelöld be a szakot, ahova akarsz menni, mert van olyan többletpont, ami beleszámít, pl emelt szintű érettségiért járó többletpont.

Ha itt kiadja a pontodat és nem azt írja, hogy nincs meg a jogszabályi minimum, akkor jó vagy.

2016. jan. 2. 17:33
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

263 ponttal valóban nem vesznek fel sehova.

itt a lehetőség, írd újra valamelyik korábbi érettségit(Ami pontvivő)

bár megjegyzem ha csak ennyi pontod van és még utána se sikerül nézni mi hogy működik, lehet nem kéne erőltetni az egyetemet. bocsi

2016. jan. 2. 17:57
 3/11 anonim ***** válasza:
263 ponttal felsőfokú szakképzésre tudsz jelentkezni, ami 4 félév és esetleg után tudsz menni BSC-re. OKJ-ra esetleg kaphatsz többlet pontot, meg nyelvvizsgára is. De akár újra érettségizhetsz egy vagy több tantárgyból, ha esetleg tudnád jobbra. Főiskolára, egyetemre a minimum ponthatár 280 pont, és annyiban van az ideieknek szerencséjük, hogy eredetileg 300 pontra akarták volna tenni a minimumot ettől az évtől, de 280 maradt.
2016. jan. 2. 20:03
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Másodiknak üzenem, hogy sajnos az év végi jegyeim lettek a rosszak . Balesetem volt nem tudtam bejárni iskolába, szóval beraktak magántanulói státuszra 2 éven keresztül, csak sajnos a vizsgák ramatyok lettek , nem tudtam koncentrálni. Az érettségiimmel viszont annyira nem lehet gond. A 2 emeltem amit direkt az egyetem miatt tettem le 80% felettiek lettek. Nem a tanulással volt a baj, hanem, hogy nem tudtam utolérni magam sem szellemileg, sem fizikailag

viszont a Felvin a pontszámító zölden jelzi, hogy mehetek arra a szakra amire szeretnék, a másikat amit jelöltem volna, arra kiírta, hogy nem elég oda a pontszámom. Akkor most ez hogy van?

2016. jan. 2. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nem mindenhva ugyanazok a követelmények. De ha az első helyre jó vagy, akkor örülj. Miből vannak a pluszpontjaid?
2016. jan. 2. 21:49
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha a megjelölt felsőoktatási szakon, a két felvételi tárgyból, ami a felvételi pontokhoz kell, jól érettségiztél, akkor azt duplázhatod és nem számít se az érettségi átlaga, se a korábbi eredményeid. A lényeg, hogy neked a legjobb eredményt fogják kiszámítani, amelyik módszer neked a legtöbb pontot hozza a megjelölt szakok vonatkozásában azokat, fogják neked figyelembe venni. Persze a többlet pontokról szóló papírokat, ha vannak, bizonyítványokat ne felejtsd el majd feltölteni a megfelelő helyekre a felvin. Meg a középsulis bizonyítványodat is töltsd fel beszkenelve minden oldalát. Mivel két féle pontszámítási módszer van, ezért a legkedvezőbbet nézik hivatalból is, de persze az is jó, ha te is tudod mennyi a pontod, hogy a minimum meg van-e, illetve a tavalyi felvételi pontnak megfelelő pontod meg van-e, ami még nem garancia semmire. Ha mindenképpen főiskolára egyetemre akarsz menni, akkor j5. 6. helyen jelölj meg olyan szakokat is , ahol csak 280 pont volt tavaly a felvételi ponthatár. Így legalább biztos bekerülsz valahova. Első helyeken azt a hova a legjobban szeretnél bekerülni a végső helyeken, meg ahova biztosan lesz elég pontod. ami minimálisan 280 pont kell, hogy legyen. De mondjuk ami tavaly 280 pontos volt az lehet idén 285 lesz, mert mondjuk oda többen jelentkeztek az idén, vagy csökkentették a felvehetők számát tavalyhoz képest. Tehát ügyesen válaszd ki azt a max 6 helyet ahova felvételizhetsz, legyen benne biztonsági tartalék is, ami a legrosszabb esetben léphet életbe.
2016. jan. 2. 22:06
 7/11 A kérdező kommentje:

4!

Olasz emelten van 85% (szóval ott megvan az 50)

Angolbol szintén van egy 80% feletti emeltem

És idén megyek emelt törizni (amiket eddig csináltam azok ilyen 65-70%osak lettek)

Illetve van OKTV helyezésem is plusz nyelvvizsgám franciából.

Bőven több lenn mint 100 pont ugye.

De a törit és az olaszt vinném tovább.

2016. jan. 3. 07:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen jó eredmenyeid vannak, akkor nem ertem miért 263at irtal. Nem kötelező vinni az evvegi jegyeket. Elég csak a 2 erettsegi+plusz pontok. :) ha ez kedvezőbb , lexarjak a jegyeket
2016. jan. 3. 09:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Azt számold ki, hogy kell-e neked töriből az emelt? Ha van nyelvizsgád, oktv-d és olasz +50 pontod, akkor ez hány pont? Lehet ebből is összejön összesen a 100 pontod? (100 pontnál több pluszpontod nem lehet, max 100 számít bele a felvételi pontszámba, és az oktv akkor jó, ha a két felvételi tárgyból, legalább egyikben van oktv-d). Az olasz +50 is akkor jár, ha a felvételi tárgyak között az idegennyelvi tárgy is szerepel.

Ha van sok plusz pontod, akkor nem biztos, hogy töri emelt kell, hiszen hiába kapsz +50 pontot, nem biztos, hogy figyelembe veheted, hiszen lehet, hogy meg van a 100 plusz pontod így is. De ha csak 90 plusz pontod lenne, akkor se biztos, hogy kell az emelt töri. Ugyanis azt számold ki, ha írsz egy közép törit mondjuk 95%-ra, azzal jobban jársz-e? Mintha írsz egy 65%-os emeltet? Szóval számoljál, mert lehet, hogy jobb neked egy közép töri is, ha sok plusz pontod van már most is. Hova akarnál jelentkezni?

2016. jan. 3. 13:11
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem a pluszpontok a fontosak, az alap pontszámtól fèlek hogyha elrontom a törit akkor az év végi átlagaimat számolja. Ha jól sikerül akkor egyértelműen duplázom a 2 emeltemet 😊

Pszichológiára szeretnék menni , vagy jogtudományra ELTEn . Alsó hangon 430

Ha semmi nem jön be itt akkor van C tervem az tuti befutó csak azért kicsit tartottam tőle. Köszönöm mindenkinek! :)

2016. jan. 4. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!