Ha kovács akarok lenni, akkor hová kell mennem tanulni?
Keresel egy mestert (idehaza is van sok profi) és elmész mellé inasnak. Erre nincs suli,mármint a kovácsra.
A jelmeztervező meg idehaza inkább a kellékesre bízza a kisebb tárgyakat.
De éppen ezaz, hogy ezek nem "kis" kellékek. Mert rendes, használható kardokat, vértezeteket készítenék. Egy ilyet is meg tudnék csinálni:
Agyagból már el is készítettem. És rengetek markolat tervem is van, alkarvédő, mellvért...stb. Azért gondoltam, hogy jelmez tervező, mert hova máshova kellenének a 21. sz-ban ilyen kardok, páncélok?
Tudom, hogy értenék hozzá és imádnám csinálni, de nem tudom, hogy hol érvényesülhetnék ilyen tehetséggel, s hogy hol tudnám tökéletesíteni.
Az inas dologra már gondoltam, nem rossz ötlet, csak rengeteg idő telik el egy mester mellett, ami alatt nekem dolgozni is kellene és valahogy kamatoztatni ezt a dolgot.
Az agyag azert kicsit mas mint a femmegmunkalas. De fazekasnak is mehetsz, azt is mester mellett celszeru.
Nehogy azt hidd, hogy tobb ideig tart, mint egyetem utan beletanulni a diszlettervezesbe.
tudom, hogy másmilyen az agyagmegmunkálás, ezt csupán arra értettem, hogy a kézügyességem megvan hozzá.
A fazekas meg annyira nekem nem tetsző kifejezés xd az fazekat csinál? :DD Az nekem kevésbé tetszik
Szerintem értem, hogy te mit szeretnél, de az nem kovács. Akik manapság fegyvereket-páncélokat kovácsolnak, azok többnyire történelmi darabok alapján dolgoznak és az eszközeiket többnyire hagyományőrzők/hema-t gyakorlók/gyűjtők vásárolják. Az ő munkájukban több a tényleges acélmunka, mint a tervezgetés és dekoráció, a céljuk ugyanis valóban használható eszközöket készíteni.
Ami a legközelebb áll ahhoz, amit te leírtál, az a "prop maker", ami leginkább a díszlettervezőre hasonlít, ők azok, akik a különböző filmek szereplőinek kiegészítőit, fegyvereit, kosztümjeit csinálják. Külföldön több művészeti és színészi intézményben indulnak képzések ilyen területen (keress rá, hogy "prop maker courses", de szerintem ebben a szakmában borzasztó nehéz lehet elhelyezkedni és elég telített lehet. Ismeretség nélkül legalábbis mindenképp kiemelkedően tehetségesnek kell lenned ahhoz, hogy felfigyeljenek rád, hasonló lehet a helyzet, mint a kaszkadőröknél.
Ennél többet nem tudok mondani, remélem, segítettem és meg tudod valósítani az álmod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!