Felvételinél melyiket fogjátok választani? Hitelesítés módja
Figyelt kérdés
Egyetemi felvételinél melyiket opciót fogjátok választani a "Hitelesítés módja" résznél?
"hitelesítő adatlap"-ot vagy az "ügyfélkapu"-t?
Hitelesítő adatlap esetében az adatlapot az adatok rögzítésének befejezése után az Ellenőrzés és hitelesítés menüpontban tudja majd kinyomtatni és azt aláírva kell postai úton beküldenie a lapon olvasható címre legkésőbb 2016. február 23-ig. Ügyfélkapu esetében elektronikusan tudja jelentkezését hitelesíteni, ehhez személyesen tett, egyszeri kormányhivatali vagy okmányirodai regisztráció szükséges. Ennek megtörténte után szintén az Ellenőrzés és hitelesítés menüpontban tudja elindítani az elektronikus hitelesítés folyamatát.
Ti melyiket fogjátok választani?
2015. dec. 25. 17:18
1/6 anonim válasza:
Bár nekem már MA felvételi lesz, de anno BA-nál is ügyfélkapu volt. Hasznos és szükséges más típusú ügyeknél is.
2/6 anonim válasza:
Tavaly felvételiztem, Ügyfélkaput választottam. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb.
3/6 anonim válasza:
Én is az ügyfélkaput (még két éve).
5/6 anonim válasza:
Közel 6 éve is az Ügyfélkaput használtam, azóta még 2-szer jelentkeztem, de persze akkor is. Az adatlap egy "egész jó" megoldás, csak hát sokkal több macera van vele, mint az Ügyfélkapuval. Nyomtatás, borítékolás, postára szaladgálás, pénzbe is kerül, aztán meg izgulhatsz, hogy egyáltalán megérkezett-e, mivel a posta nem a megbízhatóságáról híres. Az Ügyfélkapu miatt meg egyszer bemész egy okmányirodába, aztán utána egész életedben rengeteg hivatalos ügyben tudod használni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
Akkor én is az ügyfélkaput fogom választani
2015. dec. 26. 19:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!