Ha levelezőn szeretnék elvégezni egy főiskolát, az nagyjából annyit jelent, hogy mindent önállóan kell megtanulnom?!?!
Intézmény függő, de általában egy hónapban kétszeri péntek-szombati napot vesz igénybe.
Mindenhol magadnak kell megtanulnod az anyagot, csak a nappalin egy-egy témával jobban foglalkoznak, egy adott tantárgyból egy félévben 14-15 óra van, míg levelezőn ugyanebből a tárgyból kb.3-4.
Kevesebb dologra jut idő a konzultációkon, de tapasztalatom szerint kevesebbet is kérnek számon. Nem olyan alaposan, mint a nappalisoktól.
Ha van munkád, vagy kilátásod arra, hogy tudsz mellett dolgozni, akkor a levelezőt javaslom, s ha be tudsz menni emellett pár nappalis előadásra (kollokviumosra)Azzal csak jól jársz. Így egyszerre szerzel munkatapasztalatot és lesz diplomád, s nem fogsz a 4-5 év után ott állni, mint pályakezdő.
én nemmondanám h könnyebb a levelező, azért ne feledjük, az ember teljesen kiesik a tanulási "diák" életből, sokkal nehezebb ám magadnak szelektálni a tananyagot mint amnikor órán átbeszélitek h pl. X könyvnek az X és Y része nem kell stb .....
Én végeztem mindkettőt, de levelezőn többet kínlódtam pont ezért, mert egyszerűen nem voltam képben annyira mint a nappalisok.
Persze ez nagyon intézményfüggő is, ahol főleg erre építenek, ott nem nagyon van ezzel baj, de azértha lehetőség van rá, én a nappalit ajánlom.
köszönöm a hozzászólásokat!
Igazából azét kérdeztem,mert van egy 2 és fél éves fiam,ne sokára megy oviba a férjem kamionozik és egyszerűen nem tudnám kire hagyni!!de nagyon szeretnék iskolába járni ezét kérdeztem hogy hogy lehetne okosba megoldani,hogy tudjak suliba járni!!ha télleg péntek-szombaton kell bemenni,az jó akkor anyámék tudnának rá vigyázni!!
Hát majd kiderül!Köszi mindent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!