A Pázmányos vagy ELTE-s jogi diploma az "értékesebb"?
Sziasztok!
Érettségi előtt állok, és nagy dilemma számomra, hogy melyiket jelölem meg első helyre. Esélyt is látok a szükséges 460 pont elérésére, de ha véletlenül nem lenne meg, akkor sem lesz mindegy a sorrend.
Mind a két egyetem nyílt napján voltam, meghallgattam pár ismerőst, de még nem tudtam dönteni. Általánosságban az a kép alakult ki bennem a vélemények alapján, hogy az ELTE-n sokkal inkább magolóssabb, kissé gyakorlatiatlanabb az oktatás, de a neve még mindig egybekötődik a jogászképzés fellegvárával. Ezzel szemben az egyre inkább feljövő Pázmányon a közösség sokkal jobb és összetartóbb, a tanárok közvetlenebbek, az oktatás is gyakorlatiasabb, de a neve önmagában az ELTE mögé sorolja.
Főleg a bank és tőzsdejog, továbbá minden olyan dolog érdekel, ami az EU-hoz köthető.
Köszönöm a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!