Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pénzügy és számvitel milyen...

Pénzügy és számvitel milyen nyelvek kellenek?

Figyelt kérdés

Mely nyelvek ajánlottak ha a jövőbeli karrier építését nézzük?

Az angol az fix számomra mivel évek óta tanulom.

A németet 2 évig tanultam, szóval pár hónap alatt egy közepes szintre lennék képes visszatérni.

Az a baj, hogy a nyelvérzékem szörnyű. 2 nyelv szakmai szintű elsajátítása még oké lenne, de 3-al nem boldogulnék.

Pedig vonz a japán és az orosz is. Csak ugye, a japánba kevés a ráció, az orosz pedig Kelet, miközben nekem Nyugatra húz a szívem.

2015. dec. 2. 20:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
én psz.-es vagyok (corvinus), angol az alap azt nagyon tanuld, ha nyugatra húz a szíved akkor hagyd az oroszt :) Ha tudod melyik egyetemre mennél akkor nézd meg melyik nyelvet lehet ott tanulni, nálunk pl nincs japán de sok más van (orosz,kínai,arab stb). Nekem német a második, ismerőseim is azt vették fel amit gimiben tanultak (ált. francia,spanyol), mert akkor nem az alap/előkészítős kurzust, hanem egyből a közepet tudtuk felvenni. De nálunk a diplomához egy szaknyelvi vagy ált emelt nyelvvizsga kell. Én ha befejeztem a németet is akkor majd elkezdem tök nulláról meg hobby/poén szinten a spanyolt mert tökre tetszik :)
2015. dec. 2. 21:07
 2/2 A kérdező kommentje:

Angolból már megvan a felsőfokú nyelvvizsgám. (2 éve csináltam), azóta úgy érzem, hogy kb. 2x annyit tudok, mint anno.

A szakról azt hallottam, hogy 2-3 nyelvvel azonnal versenyképesebb vagyok. Csak ugye, azért nem mindegy, hogy mik azok a nyelvek.

Úgy érzem akkor kizárásos alapon a német lesz, amivel elszórakozgatok! :)

Köszi!

2015. dec. 2. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!