Mácsóka0123 kérdése:
Gyógypedagógus vagy állatorvos?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Abban szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy milyen osztályban tanuljak tovább. Most vagyok nyolcadikos, és megvan, hogy melyik iskolába szeretnék menni, de nem tudok dönteni két szak között. Az egyik a biológia-fizika, ott az első évben 5 fizika óra van egy héten és egy biológia, amásik pedig az angolos osztály, ott egy héten 6 angol óra van, a biofizikás osztályban pedig csak heti 3 az angol ami szerintem egy kicsit kevés, mert már egy jó ideje öt órában tanulom az angolt. Egyébként azon gondolkodom, hogy gyógypedagógus leszek, és majd megyek lovas terapeuta tanfolyamra, de nem tudom, hogy van-e rá igény és hogy meg lehet-e élni belőle. A másik ötletem, az az hogy állatorvos leszek, viszont egyenlőre nem tudom elképzelni magam ahogy állatokat ivartalanítok például, és hát a vér... Nem azt mondom hogy nem bírom de azért nem vagyok kibékülve a látványával. Igazából gondoltam rá, hogy megyek középsuli nyarain nyári munkára esetleg külföldre is, aztán majd lesz ahogy lesz. Viszont tudom hogy nagyon nehéz a biofizika, és nem vagyok annyira biztos magamban. Egyébként 10. után lehet fakultációt felvenni. Ja és amúgy ötös átlagom van eddig, de most is nagyon jól állok. Szerintetek melyik osztályba lenne érdemesebb mennem? (Középfokú nyelvizsgára megyek majd tavasszal.)2015. nov. 29. 16:46
1/2 anonim válasza:
Ha azon gondolkodsz, hogy kimész külföldre, akkor az angol szak. 10.-ben még mindig fel tudod venni a bioszt gondolom. De te tudod, hogy melyik áll igazán közel hozzád. Ha nem nagyon szereted a vért, és nem igazán tudod magad állatorvosként elképzelni, akkor ne abban gondolkodj. A közép iskola évei alatt bőven kitalálhatod még, hogy mi legyél.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Attól is függ, hogy hova vesznek fel. De akkor lehet, hogy akkor jobban ráfekszek az angolra.
2015. nov. 29. 18:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!