Debreceni vagy Miskolci egyetem?
Én Debrecenben lakom, műszaki pályán szeretnék elhelyezkedni. Inkább a mechatronikai mérnöki szakra hajlom, bár ha ott jobbak a lehetőségek, akkor szóba jöhet a gépészmérnöki kar is. Jó eszű, szorgalmas tanulónak tartom magam, viszont úgy érzem a BME-n meghülyülnék két hónap múlva. Egyszerűen a város, a környezet, az emberek sokasága és folyamatos közelsége riaszt. Tudom hogy idővel megutálnám.
Azonban ettől függetlenül szeretnék versenyképes lenni a munkaerőpiacon, ha elvégzem a diplomám. Megéri inkább Debrecenben maradjak, sok versenyben, cserekapcsolatban, projektekben részt vegyek, vagy menjek kollégiumba Miskolcra? Magáról a miskolci mérnöki képzésről jókat hallottam, de sokat nem tudok. Megéri elmenjek vagy inkább használjam ki helyben a lehetőségeimet?
Előre is köszönöm!
Bárhova mész a világon egy magyar diplomával, mindenhol kizárólag a te képességeidet mérik és értékelik, magasan lesz@rják, hogy hol végeztél (nem is ismernek egy egyetemet sem)
A hazai "sznobképzők" szinte csak a pestieket preferálják: magadban bízz, ne a diplomádon lévő pecsétben, akkor bármilyen papírral érvényesülsz!
(nehogy azt hidd, hogy elmész pl. egy X országba egy munkahelyre jelentkezni, és valakit azért vesznek fel helyetted, mert neki miskolci végzettsége van a te debreceniddel szemben...:)
A miskolci egyetemet az európai legjobb 500-ban sem jegyzik...
Sajnos a magyar egyetemek (kivétel nélkül) max. arra jók, hogy igazolják a diplomádat, előnyt, érdemet egyik sem jelent.
A személyes képességeid és tudásod lehet meghatározó a világban, az egyetemek nevei hallatás sehol sem dobnak hátast...
Anyagi szempontból (is) jobb ha Debrecenben jársz egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!