Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételi pontokkal kapcsolatb...

Felvételi pontokkal kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem le,akkor még nem tudtam hogy milyen szakon szeretnék továbbtanulni.

Eldöntöttem,hogy a gyógytornászképzésre szeretnék jelentkezni.

Ezekből a tárgyakból érettségiztem tavaly:

Irodalom

Nyelvtan

MAtek

Töri

Angol

Földrajz

Szeretnék bioszból középszinten leérettségizni,valamint egészségügyi alapismeretekből emelt szinten is érettségi vizsgát tennék. Szerintetek a 2 együtt lehetséges?

Mind a 2-őt beleszámítanák a felvételi pontokba.

Plusz: Én 12.osztályban nem tanultam bioszt,hanem helyette földrajzot. A pontkalkulátornál,akkor ilyen esetben mit kell beírni,amikor kérdezi a 12.osztályos jegyeket?

2015. nov. 26. 18:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Az, hogy miből érettségizel és az, hogy milyen választott tárgynak az évvégi jegyeit számíttatod be, nem kell, hogy egyezzen. Érettségizhetsz bioszból úgy, hogy más tárgynak a jegyét számítod be. Bár azt nem tudom, hogy a földrajz természettudományos tárgynak számít-e (mint a biosz, kémia, fizika)...

Elvi akadálya nincs annak, hogy ebből a két tárgyból érettségizz, viszont mindkettőért fizetned kell, az emelt drágább. Ha a szakra mindkettőt elfogadják felvételi tárgyként, akkor van értelme a dolognak és sok sikert :)

2015. nov. 26. 19:40
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

A felvit most kérdeztem meg,mert lehet hogy kettőt nem fogadnak el csak egyet.

Plusz még egy kérdés: A pontkalkulátornál van egy olyan rész,hogy "Középiskolai tantárgyak eredményei" majd itt van 2 pontozott rész,ahol szerepel a biosz valamint az Eü ismeretek is.

Ide csak azt írhatom be amit a középiskolában tanultam (mondjuk angol,stb..) vagy ha jövőre érettségizek a 2 tantárgyból,akkor azt a 2-őt is beírhatom és így több pontot ad?

2015. nov. 26. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!