Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi pontosan a dolga a vendéglá...

Mi pontosan a dolga a vendéglátó technikusnak?

Figyelt kérdés

Mi a dolga a vendéglátó technikusnak? Azt tudom, hogy ezzel vendéglátó helyeken irányító, főnök, stb... lehetek, de így most pontosan mi a dolga? Hova lehet menni dolgozni ezzel a szakmával?

8. osztályos vagyok, és el kéne már döntenem, hogy hova szeretnék menni...

A válaszokat előre is köszönöm!:)

2015. nov. 15. 20:04
 1/1 anonim ***** válasza:
Vendéglátás szervező/vendéglős végzettségem van, kitörölhetem vele a fenekem. Az oktatás alatt leszögezték, egy ilyen középfokú végzettséggel 0 tapasztalattal esélye se lesz senkinek irányító/vezető pozícióba kerülni kapcsolatok,ismerettség/protekció nélkül vagy max akkor, ha a szülőknek van egy vendéglátó helye. Recepciós, utazási irodai munkatárs pedig akkor lehetsz, ha beszélsz nyelveket és elvégzed a turizmus vendéglátás szakot az egyetemen/fősulin. Ha újrakezdhetném messzire elkerülném az egész vendéglátást. Vendéglátós végzettséggel tehát legfőképp pincér/felszolgáló/pultos lehetsz nagyjából 80-130 ezres átlag fizetéssel ez attól is függ, hogy hol és mennyit dolgozol, mennyi borravalót kapsz. Van esélyed szakácsnak is lenned, de a vendéglátó helyek jobban preferálják a szakács végzettségűeket a konyhán, engem a szakmai gyakorlatom alatt például be se engedtek a konyhára, pedig elő volt írva számomra, hogy a gyakorlati időm felét ott kell töltenem. Aki fősulis/egyetemista volt vele már elnézőbbek voltak, általában a középfokú intézmények tanulóival kegyetlenül bánnak, szívatnak ahol csak tudtak. Nem ritka, hogy már gyakorlati idő alatt is váltanak helyet a diákok, mert nem bírják. Szóval nekem ennyi volt a vendéglátás, amint tudtam váltottam. Számomra nem életcél a napi 12-14 óra talpalás, hogy viszonylag keressek is valamit + fontos, hogy az ünnepeket a szeretteim körében tudjam megélni és ne idegenek között a munkahelyen.
2015. nov. 15. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!