A felvételi lap nehéz?
8.osztályos tanuló vagyok és egyik gimnáziumba nagyon beszeretnék kerülni.
A matek vagy a magyar szokott húzósabb lenni?
Hanyadik osztályos tananyagot kezdjek el ismételni?
Az az igazság hogy nem vagyok valami kiváló matekos.
Körülbelül aki már végig csinálta azt megtudja mondani hogy milyen feladatokra lehet számítani?
A korábbi évek feladatlapjait oldd meg, annak van a legnagyobb haszna. Ha azokból látod, hogy nem megy valamelyik témakör, akkor azt gyakorold.
A matek szokott húzósabb lenni, az általában gyengébben sikerül.
Nem kell félni, csak fel kell készülni. Én 80 pontosat írtam (matek 38/50 és magyar 42/50). Ez nem csúcsszuper, de nem is szégyellem. Nem sokat készültem, viszont így csináltma, ahogy az elején leírtam neked.
SOk sikert!
Nekem a matek volt nagyon nehéz. Azt hiszem kitűnő 8 pontom volt! Büszke is voltam rá az biztos :D :D :D
A magyarom 48 lett.
Nem kell ismételni semmit, a magyar egyszerű. Matekra max. nem emlékszek abból mit, de szöveges feladatok voltak az tuti.
a matekban az a legnehezebb, hogy nem használhatsz számológépet
amúgy alap dolgok, geometriát kell nagyon átnézni
Szia! Szerintem is a matek volt nehezebb, pedig én egy jó gimi matekos osztályába jelentkeztem.. :) Szerintem nagyon fontos, hogy meg tudd oldani a típusfeladatokat, szóval a régi feladatsorokat csinálgasd! Én is nagyon sokat gyakoroltam, külön jártam matek- és magyartanárhoz is pedig mind a kettőből ötös vagyok.
A magyar feladatai a jól emlékszem volt szövegértés, nem árt tudni a mássalhangzó törvényeket, az alany-állítmányos dolgokat, és fogalmazást is tuti kell írni. Úgy emlékszem az 10 pont úgyhogy gyakorolj rá sokat!
Mateknál szokott lenni mértékegységes, egyenletes feladat, szöveges, törtes, geometriás feladatok... Gyakorlásra ajánlom a matekoazis.hu-t, ugyan nem olcsó, de nagyon jól fel lehet vele készülni a központira.
Sok sikert!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!