Ha mesterszakot az Andrássy Egyetemen szeretnék végezni, de előtte rá szeretnék gyúrni a németre, akkor mit ajánlanátok?
Most vagyok utolsóéves, mesterszakot pedig német nyelven szeretném végezni a fenti egyetemen, de nem egyből a diploma után. előtte mindenképpen szeretnék jobban rágyúrni a német nyelvre, ti hogy tennétek? eddig úgy gondoltam, hogy megpróbálnám a felsőfokú nyelvvizsgát és ha már magabiztosan beszélek, akkor jelentkezek; de most felmerült bennem, hogy nem kellene addig germanisztika szakra járnom? akkor folyamatosan rá lennék 'kényszerítve' (nem kényszerként felfogva a németet), hogy használjam a nyelvet. és persze, lenne még egy diplomám. hogy lenne a hasznosabb?
(nem nagyon néztem meg a ponthatárokat, de azért jól 400 pont felett vagyok, úgyhogy a tandíj nem jelentene plusz kiadást.)
ti hogy döntenétek?
és ha a germanisztika mellett döntenétek, akkor hol? illetve levelezőn is megérné vagy csak nappalin?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!