Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Földrajz és fizika. Mit tudok...

Földrajz és fizika. Mit tudok kihozni belőlük?

Figyelt kérdés

Jó vagyok még kémiából és biológiából is, de a többi tantárgyból nulla. Matekból kettes, a humán tárgyakból meg megvagyok. Földrajzób és fizikából vagyok 5-ös. Lassan itt az érettségi és kezdek aggódni. Ebből a két tantárgyból merre mehetnék tovább? Milyen főiskolára,egyetemre? Milyen képesítést szerezhetnék? Tanár nem szeretnék lenni.

A válaszokat köszönöm. Lány vagyok, remélem ez már sehol se hátrány.

2015. nov. 4. 16:46
 1/4 San Bernardo ***** válasza:

Önmagában az, hogy miből hányasaid vannak még nem döntő. Nagyon fontos hozzá az érdeklődés is, anélkül megette a fene. Először döntsd tehát el, hogy tényleg mi érdekel.

.... Leírásod alapján a geológus, régész, geográfus, akár antropológus is jó, de ezek nyilván tudod, "tudós" szakok, nem fogsz meggazdagodni hacsak nem kapsz Nobel díjhoz hasonlót.

.... Gyakorlatban valamilyen mérnöki pályát gondolnék, főleg építőmérnök vagy hasonló.

....A lányságod nem akadály, de azért kazánfűtőnek ne menj...

....Ja, bocs a poénért, most komolyan.

Ha földrajz és fizika jó, ÉS van érdeklődésed, affinitásod, ÉS egészségügyileg megfelelsz, a katonatiszti pálya is jó, nem kell harcolónak lenni, sok lehetőség van.

2015. nov. 5. 18:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, nagyon érdekelnek! És köszönöm a választ!

A pilótára gondoltam. Csak nem tudom. Ők itthon megélnek?

2015. nov. 5. 19:28
 3/4 San Bernardo ***** válasza:
No ez még egyelőre ritka mint a fehér holló... tudtommal egyetlen magyar hivatásos női pilóta van/volt. A katonaságnál nincs, márpedig a legtöbb pilóta katonai pilótaként kezdte. A légierő pilótáira mindig szükség van...ha egyáltalán felvesznek már nőket, akkor számolj kb. százötvenszeres túljelentkezéssel, és egészségügyileg Superwoman-nak kell lenned.... de ne add fel, és még egyszer, az érdeklődés nagyon fontos.
2015. nov. 6. 12:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Talán leteszek róla. Van még időm átgondolni. Nagyon köszönöm!
2015. nov. 6. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!