Mit csináljak, ha biológia-kémia szakon vagyok a gimnáziumba, de építész szeretnék lenni?
A Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumba vagyok 9.osztályos emelt szintű biológia-kémia szakon. Eddig úgy volt, hogy orvosnak szeretnék tanulni, de nemrég elkezdtem utánaolvasni, és egyre jobban az van bennem, hogy építész akarok lenni.
Tudom, hogy ahhoz kell a matek és fizika érettségi, viszont nekem csak most 9.-ben és 10.-ben lesz fizikám, de amúgy is a bioszt és a kémiát kell majd felvennem fakultációnak.
Ha leérettségiztem biokémián, utána lenne lehetőségem építésznek tanulni valahogy? És akkor hogyan?
ha át tudsz menni építészeti középsuliba, akkor menj, ha nem, akkor vársz egyetemi jelentkezésig. :)
nem tudom, hogy oda milyen szakok számítanak, de ha tényleg a matek és a fizika kell belőle érettségi tárgyként, akkor ezzel semmi gond, mivel 9-10.-ben tanulni fogsz fizikát, így tanultad 2 évig, tehát érettségizhetsz belőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!