Középsuliban nagyon rossz volt az átlagom,11. és 12. évégén is. Azóta eltelt egy év és jövőre szeretnék egyetemre menni, van esélyem arra hogy felvesznek? Hogyan van a pontszámítás?
Néztem a felvi.hu oldalon a pontszámító kalkulátort, de valami nem stimmelt.... Beírta mmindent de több pontot írt ki, mint amennyit én számoltam...
A tanulmányi átlagom nagyon rossz, volt két kettesem és 3 hármasom....
ez nagyon befolyásolja a pontszámomat?
nagyon fontos ,hogy be kerüljek.
Van duplázás.
Az olyan hogy megnézed hova akarsz menni, és hogy milyen tárgy kell a felvételhez.
Pl : orvosira emelt kémia/fizika és emelt biológia kell.
Tegyük fel te csináltál egy 80%os emeltet mindkettőből.
Azt összeadod : 80 + 80 = 160
160 + 160 = 320 , és mivel ugye 45%on felül írtad, így mindkettőre kapsz 50 - 50 pontot.
Azaz 420 pontod lett.
Gondolom valami könnyebbre akarsz menni, így igazából ha 2 tárgyat kezdesz el gőzerővel tanulni, és mind a kettőt jól megírod, akkor simán bejuthatsz bárhova.
hát azt nem mondanám, hogy könnyebb.
Pszichológiára szeretnék. egy nyelvvizsgám van
és még egyet szeretnék. meg lesz egy emelt törim
2 középfokú nyelvvizsgáért járó max 40 pont lehet. Nyelvtudásért 40 pont járhat maximum.
Szóval egy emelt és két nyelvvizsga az 90 többletpont.
Hogyha esetleg sportoltál valamit országos bajnokságban (1., 2., 3. hely), azért is jár pluszpont.
Hogyha jó emeltet írsz és a közeped is 80-90% között van, ami felvételi tárgyad, akkor szerintem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!