Nem értek a matekhoz, ez befolyásolja a jövőmet? 13/L
13 éves vagyok, hetedikes. Mindenből jó tanuló vagyok (3-as ritkán, inkább 4- eseim, 5-eim vannak), de a matek... állandóan bukásra állok, csak úgy ahogy átcsusszanok kettessel. Nagyon félek hogy nem vesznek fel abba a szakközépiskolába, ahova szeretnék menni. Igaz, nem nagyon szerintem ott az elvárások, de folyton a sírás kerülget, ha azt olvasom vagy hallom, hogy az általánosban szinte mindenki kitünő volt, én meg... tényleg nem értem a reál tantárgyakat, fizikából is azért vagyok 5-ös,mert a tanár nagyon jó fej, és sok szorgalmit ad, amire rendes nagy ötöst kapunk:).
Mit csináljak a matekkal? Már tanulnom sem érdemes, úgysem értem meg (rengeteget foglalkoztam vele, mégis 1-es lett az a k*****ott felmérő)
Angol tanár szeretnék amúgy lenni, ez az álmom mert imádom az angolt és tanári személyiség vagyok. Fel fognak venni bárhova is így, hogy egyedül matekból vagyok gyenge mint a harmat? :/ Segítsetek légyszi...!
Szia! Attól, hogy matekból gyenge vagy, még lehetsz bármi. Nekem a töri tanárom volt olyan, hogy mindig mondta, hogy matekból épphogy átment mindig. :D Ember lett belőle, ráadásul tanár. Egyébként, majd a továbbtanulásnál adott tárgyak jegyeit fogod vinni (bár ez lehet addigra változik, mostanában nagyon belekutyulnak az érettségi-felvételi rendszerbe), így a matek nem feltétlen fog beleszámítani. Meg ugye lehet, hogy majd középiskolában egy baromi jó matek tanárod lesz, és szeretni fogod. :) (Egyébként ha tovább akarsz tanulni, szerintem inkább gimibe menj, ne szakközépbe. tapasztaltam a barátaimon.)
Kitartást, én veled vagyok, harmatgyenge matekból, érettségi előtt! :D
Szia, köszönöm a válaszod :)! Igazából már eldöntöttem hova megyek, milyen szakkőzépbe (ad érettségit).
Neked pedig sok szerencsét majd az érettségihez és kitartást!!! :)
Matekkal sajnos sokan vannak bajban. Az egész arról szól, hogy
1. megértsd amiről szó van
2. begyakorold
Sajnos gyakorlás nélkül nem megy. Az kéne, hogy találj valakit aki elmagyarázza a problémás dolgokat (ha kell az elmúlt 3 év anyagát) és utána sokat gyakorolj, hogy azok berögzüljenek, de már úgy, hogy érted miről van szó. (én is szívesen segítek e-mailben vagy skype-on)
Amúgy az életben nagyon sokan elvannak matek tudás (vagy bármilyen logikai tudás nélkül) de azért az mégis csak jobb, ha az embernek nincs egy ennyire gyenge pontja. Másik meg, hogy felvételinél ugye matek és magyar van. Nem tudom mik a ponthatárok, de akkor magyarból kell irtó jót írni, hogy a matekot ellensúlyozza.
#1 vagyok.
Hát, ha nem reaálos irány megy a kérdező, akkor úgy nézz ki, hogy két érettségi tantárgyból vissza pontot, meg ugye azon kívül a félévi jegyek, vagy duplázás, de ez lényegtelen. Szóval, jelen állások szerint, mire Kérdező oda jutt, hogy érettségizzen egy emelt érettségi bizonyosan kell, de lehet addigra kettő... Az a baj, hogy biztosat nem lehet mondani, mert ebben az érettségi rendszerben az én évfolyamom érettségizik utoljára. Jövőre már megint teljesen más lesz.
Viszont, ha angol tanárnak mész, akkor emelt angol érettségi nyílván kell, és szerintem magyar is (elvégre sok angol tanár angol irodalom tanár, meg amúgy is tanulod az egyetemen). Ergó ebből a kettőből viszel pontot. És ha után számolsz felvin (nagyáboli értékeket megadsz) akkor látni fogod, hogy mindegy, hogy a matekod 30 vagy 80 % :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!