Pázmány Péter - Mérnök informatika? Vélemények, követelmények?
Sziasztok!
Végzős gimnazista vagyok Nyíregyházán. Informatikai egyetemekben gondolkodom, és szimpatikus lett számomra a Pázmány. A ponthatárokat láttam, egyre növekszik évről évre, de felvetődött bennem a kérdés: milyen követelményei vannak az egyetemnek? Kötelező emelt szintű érettségit tenni? Ez az egyik része a dilemmámnak, a másik az, hogy érdeklődnék, kinek-milyen tapasztalata van az egyetemmel kapcsolatban? Szimpatikus a katolikus érték amit képviselnek, illetve az alacsony létszám miatti "családiasabb" légkör, ebből mennyit tapasztalnak az ott tanulók? Köszönöm a válaszokat előre is!
#1 - Te is ott tanulsz?
A többi kérdésemre tud valaki válaszolni? :) Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
Én most vagyok mérnökinformatikus gólya. Megpróbálom megválaszolni a kérdéseid és ha maradnak még nyugodtan írj. (holnap zh még egy ideig fennleszek :D )
Nem kötelező emelt szintű érettségit tenni, de ajánlják főleg matekból. Nekem eddig főleg pozitívumai vannak, bár van egy két dolog amivel nem értek egyet. A katolikus értékrendet annyira követelik meg, hogy ne nézd le a társaidat és viselkedj normálisan.
#2 vagyok.
Hát én csak két informatika szakot ismerek. A programtervező informatikust és a mérnökinformatikust.
És igen a mérnökinfo sokkal, de sokkal gyakorlatiasabb. Viszont, ha szoftverfejlesztő akarsz lenni akkor lehet, hogy azzal többre mennél.
Nekem 389 pontom lett tavaly.
A többi egyetemhez képest nem tudom pontosan. (egyik barátom BME mérnökinfos másik Szegeden prog.tervezőn van)
A BME-hez képest szerintem hasonló a gyakorlati óraszám. Szegedhez képest meg több.
És nem kell papi ajánlás meg semmi. Tényleg senki nem nézi, hogy miben hiszel csak legyél kulturált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!