BME vagy Németország? Mérnök Msc esetén
van penzed kint tanulni, megvan a szukseges nyelvvizsgad?
Meg aztan nem mindegy hogy melyik nemet felsooktatasi intezmeny.
A műanyag-feldolgozás (ez kémia BSc-s?) MSc-t nem ismerem, de azok az ismerőseim, akik egyetemet váltottak, sokkal elégedettebek voltak összességében. Szerintem nem is csak azért, mert jobb a külföldi MSc, hanem mert máshol más szemlélettel tanítanak, úgy érzed több mindent elsajátítasz. Amúgy a BME-n nincs sok szakmai tárgyad (kb. 3 kötvál, 3 szabvál, 30 kredit diplomaterv, 10-20 kredit egyéb önálló munka, 2-3 matek tárgy és 8-9 szakmai tárgy a 4 félév alatt, amik annyira egyszerűek, hogy mindenki dolgozik mellette).
Viszont, ha itthon akarsz dolgozni, akkor sokat segít, ha az egyetem alatt elkezdesz gyakornokoskodni, amihez itthon kell lenned. Németországban szerintem biztos szívesebben látnak egy jó német diplomát, de nem leküzdhetetlen a hátrány és valószínűleg az utolsó dolgok között van amit néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!