Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen az a cnc maró szakma?...

Milyen az a cnc maró szakma? Mit csinál?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 16:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Számítógéppel vezérelt marógépet programozza be műhelyrajz alapján (tulajdonképpen fémforgácsoló szakmunkás, olyan, mint az esztergályos, csak marógépen dolgozik, nem esztergán)

Csak javasolni tudom, jó sokat lehet vele keresni!

2010. márc. 16. 16:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Mechatronikára járok(egyetem), harmad vagy negyedéven fogjuk tanulni. Ha azt akarsz tanulni, készülj fel a sok-sok matekra meg a fizikára, mert mérnöki szakma.

Gépészmérnökin is lehet, hogy tanítsák, habár a számítógép és a munkarobotok egyesítésével a mechatronika foglalkozik. Ajánlom neked is, nagyon modern tudomány és biztos, hogy el fogsz tudni vele helyezkedni, mivel tanítanak elektronikát, villamosságot, gépészetet, programozást, na meg a robotok és CNC gépek irányítását is.

2010. márc. 16. 20:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Olyan szakma, amit a gyakorlatban kell alkalmazni és az elméleti matek és könyvbújás nem elég hozzá. Kb 2-3 év a gyakorlatban eltöltött idő szükséges, mire megismered az anyagok tényleges viselkedését. Elsőre jópofizva sokan azt gondolják, hogy könnyű. Én dolgoztam benne és idő kell, mire a gyakorlatot átlátod. Elképzelni-megvalósítani sajnos nem ugyan az. Somogy megyében 80-120 ezret kereshetsz vele ha gyakorlott vagy. Pesten 200 ezret. Külföldön meg rengeteget. Idehaza nem 8 órát dolgoznak átlagban és a szuszt is kipréselik belőled. Ha megbecsülést akarsz, menj vele külföldre. Sajnos ezt tudom mondani. Érdekes és értékes szakma.
2010. nov. 7. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!