Milyen az a cnc maró szakma? Mit csinál?
Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 16:34
1/3 anonim válasza:
Számítógéppel vezérelt marógépet programozza be műhelyrajz alapján (tulajdonképpen fémforgácsoló szakmunkás, olyan, mint az esztergályos, csak marógépen dolgozik, nem esztergán)
Csak javasolni tudom, jó sokat lehet vele keresni!
2/3 anonim válasza:
Mechatronikára járok(egyetem), harmad vagy negyedéven fogjuk tanulni. Ha azt akarsz tanulni, készülj fel a sok-sok matekra meg a fizikára, mert mérnöki szakma.
Gépészmérnökin is lehet, hogy tanítsák, habár a számítógép és a munkarobotok egyesítésével a mechatronika foglalkozik. Ajánlom neked is, nagyon modern tudomány és biztos, hogy el fogsz tudni vele helyezkedni, mivel tanítanak elektronikát, villamosságot, gépészetet, programozást, na meg a robotok és CNC gépek irányítását is.
3/3 anonim válasza:
Olyan szakma, amit a gyakorlatban kell alkalmazni és az elméleti matek és könyvbújás nem elég hozzá. Kb 2-3 év a gyakorlatban eltöltött idő szükséges, mire megismered az anyagok tényleges viselkedését. Elsőre jópofizva sokan azt gondolják, hogy könnyű. Én dolgoztam benne és idő kell, mire a gyakorlatot átlátod. Elképzelni-megvalósítani sajnos nem ugyan az. Somogy megyében 80-120 ezret kereshetsz vele ha gyakorlott vagy. Pesten 200 ezret. Külföldön meg rengeteget. Idehaza nem 8 órát dolgoznak átlagban és a szuszt is kipréselik belőled. Ha megbecsülést akarsz, menj vele külföldre. Sajnos ezt tudom mondani. Érdekes és értékes szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!