Miért vagyok ennyire balfék?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A történet röviden és tömören annyi, hogy elsőéves orvostanhallgató vagyok és tegnap írtuk az első zh-t kémiából. Általános kémia volt. Mint ma megtudtam megbuktam. :/ Pedig kémiából érettségiztem és 87% lett szóbelivel. A zh-ra is tanultam elég sokat és mégis csak 43%-ot értem el. Még élni sincsen kedvem, pedig tanulnom kéne fizikából is, mert hétfőn meg abból írunk. :( Nagyon afelé hajlok, hogy nem nekem való ez az irány. Pedig mindig ez volt az álmom. De nem értem, hogy 4 hét tanulás után miért buktam meg. Szerintetek váltsak? Vagy hogyan tanuljak, hogy sikerem legyen? Nem tudom mi lesz.18/L2015. okt. 13. 16:42
1/7 anonim válasza:
Ne add fel! :) Ilyenek ezek a kezdeti dolgok.
Most már látod mi a követelmény, és tudod, hogy jobban kell hajtani.
2/7 A kérdező kommentje:
Azért 4 hét minden napos tanulás után+ hétvégék. Okkal borultam ki. :(
2015. okt. 13. 16:57
3/7 anonim válasza:
Talán élni is kellene egy picit, mert ha már az elején zt csinálod, hamar ki fogsz bukni.
Teljesen fölösleges napi 5 órákat tanulni hétköznap-hétvégén. Nálunk is voltak ilyenek, negyedévig nem sokan jutottak el velünk.
Valószínűleg a felfogásoddal vagy a tanulási metodikáddal van a baj, illetve nem szabad görcsölni.
Azért az nem túl biztató a jövőre nézve, hogy már az első demó kudarca folytán azon gondolkozol, hogy otthagyod az egyetemet. Akkor mi lesz vizsgaidőszakban, meg a szigorlatok idején, ha már most kifingott az elszántságod/akaratod?
4/7 Tom Benko válasza:
Mit görcsölsz? Lesz még zh, majd azok jobbak lesznek. Élj, lazulj, mert a saját páciensed leszel. A teljesítménykényszert meg hagyd a női ivarszervbe, mert már most olyan vagy, mint a vecsési káposzta.
5/7 anonim válasza:
Talán értően kellene tanulni, nem pedig magolni, de persze az átlag medikától nem várhatja el az ember, hogy a seggelésen kívül másra is képes legyen... de megnyugtatlak, annyi ostoba libából lett már orvos, téged sem a kémia fog szerintem megakadályozni ebben...
6/7 anonim válasza:
Szerintem ne add fel, hanem tarts ki! Mindenkinél előfordul, hogy nem jönnek össze neki a dolgok (pedig rengeteget készül), mert túlságosan rágörcsöl, vagy egyszerűen csak rossz napja volt. Ha felvettek már egyszer felvettek és ilyen jól sikerült a kémia érettségid és még készültél is rá, akkor valószínűleg egy szorgalmas ember lehetsz :D. Lehet, hogy csak egy kis időre van szükséged, hogy megszokd az új környezetet. Úgyhogy kitartás, és a következő számonkérésre ne úgy menj be, hogy úgysem sikerül, hanem úgy, hogy Úgyis megcsinálom! Hajrá és kitartás! :)
7/7 anonim válasza:
Édes szivem..... kiborulsz az első kémia zhtól? :) hadd mosolyogjak ezen..... én is voltam elsőéves, nekem is hasonló problémáim voltak. Hidd el, ennél 600szor rosszabb lesz.... másodév, biokémia, élettan, anatómia, levegőt venni nem lesz időd, még azt is beosztod, mikor pislogj. Harmadévről nem is beszélve. Az a lényeg, hogy csináld, ne add fel. Nem baj, ha először rosszabbak az eredményeid, majd belejössz, nagy váltás ez a gimihez képest. Sose szabad feladni, nagyon megérni megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!