Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi diplomával lehet MBA-re...

Jogi diplomával lehet MBA-re jelentkezni?

Figyelt kérdés
Vagy feltétel a gazdasági diploma?

2015. okt. 10. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem lehetséges.
2016. jan. 25. 01:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Miért nem? Valahol azt olvastam, hogy lehet bármilyen diplomával jelentkezni
2016. jan. 25. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Írni akartam, hogy gazdasági ágra, nem lehet jelentkezni, csak mivel új felhasználó vagyok, ezért csak 5percenként írhattam választ, és ezért elmentem aludni. De most belinkelek neked egy oldalt, hogy 'jogász' diplomával (így kell rákeresni) hová tudsz menni, van lehetőség, csak félreértelmeztem először, hogy gazdasági mesterképzésre akarsz menni:d

[link]

:)

2016. jan. 25. 18:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Tényleg nem lehet :/ Köszi a választ.
2016. jan. 25. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Magyar rendszerben akkreditált MBA mesterszakokra nem tudsz jelentkezni, mert ott meg vannak határozva milyen szakokkal jelentkezhetsz. De Pl. a külföldi MBA-re (pl. CEU, SZIE-Webster MBA) vagy a szakirányú továbbképzés és szakközgazdász képzés keretében indított MBA-re(Executive MBA a Corvinuson, Metropolitanen) tudsz jelentkezni. De lehet több lehetőség is van, nézz utána.
2016. febr. 12. 17:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazából még csak most kezdtem az egyetemet és gondolkodtam hogy mikkel lehetnének jobbak az esélyeim a jövőben, de ez az MBA vagy az LLM, ami kifejezetten jogászoknak van úgy tudom, nagyon sokba kerülnek :(
2016. febr. 12. 20:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát akkor még van időd, nézegesd a lawstudies.hu-t mondjuk, ott sokféle van.

A jogászoknak "sajnos" specializálódniuk kell egy konkrét területre, ha keresettek akarnak lenni. Jogász-közgazdász vagy valamilyen szakjogászi képzéssel vagy csak szimplán egy adótanácsadói vagy mérlegképes könyvelői oklevéllel eléggé meg tudják mostanában dobni az esélyeiket. Ezek közül nem mindegyik horribilis árú mint egy MBA mondjuk.

Aztán kitudja, hogy 5-6 év múlva mi lesz amire te végzel. :)

2016. febr. 12. 21:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Amúgy hasznos lenne ez a lawstudies.hu ha nem google fordítóval írnák a cikkeket....
2016. febr. 12. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!