Hogyan kaptatok-kaphatok ösztöndíjat az egyetemen nem hátrányos helyzetűként?
50.000Ft az egy főre jutóm(3 fő), ez már elég arra, hogy ne kapjak ösztöndíjat és pénzem se legyen. Hogyan gondolják azt, hogy valakinek a szülei csak úgy elosztoznak a pénzen? Havi 2-30.000Ft amit kapok szüleimtől, egy oda-vissza út az egyetemre ebből 8000Ft.
Még vannak olyanok, akik vannak 6-an, nagycsaládosok, az egy főre jutó is 80.000Ft körül van, és az ilyen az összes támogatást megkapja A-Z-ig. Hol itt az igazságosság?
egyetértek..mi is hárman vagyunk 1 háztartásban és kb 50 E jut egy főre..mindig kimaradtam mindenféle szoc.támogatásból.
most lemaradtam a bursáról,de legközelebb megpróbálom,hátha..
persze ha elváltak a szüleid vagy 3-an vagytok tesók rögtön jön a pénz,pedig lehet több jut rájuk egy főre
vagy dolgozol hétvégente és néha előadások alatt is,vagy megpróbálod a tanulmányi ösztöndíjat elérni.más nem nagyon marad..és a kettő se megy együtt.aki rendszeresen dolgozik egyetem mellett,ritkán kap tanulmányit is
A tanulmányi ösztöndíj nem a legacélosabb valamiért. Nem is értem, hogy miért a hátrányos helyzetű papírok gyűjtésére vannak motiválva a tanulók, miért nem a tanulásra? :D
5000Ft körül jár a kettes átlagra, utána tizedenként 100Ft. Tehát az 5-ös átlag sem nagy pénz. Egyszerre dolgozni is és tanulni is pedig nem könnyű, előadások helyett meg pláne nem szeretnék dolgozni. Elsőévesként a TO pedig úgy állította össze az órarendem, hogy nincs olyan nap, hogy ne lenne valami óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!