Mi legyek ha nagy leszek? (bővebben lent)
Szóval nem olyan válaszokat várok, hogy döntse el mindenki maga, hanem érdeklődni szeretnék, hogy ismertek-e a kritériumoknak megfelelő szakmát.Nem nagyon szeretem a mateket(sőőőt), a fizika se megy annyira jól és a nyelvekből sem vagyok tisztatízes.:)Ami jól megy az a biológia(és szeretem is), a földrajz is érdekel, ezen kivül a töri az amire azt mondanám, hogy juuuj, a kedvencem.Sportból nem panaszkodom, az irodalom is a kedvenceim között van(magyar tanár(nő) nagyszülők).Imádok gyerekekkel foglalkozni(pedagógus ősök).Kicsit félénk vagyok.Nem szeretek megnyilvánulni.Szeretek sütni, a festésben, rajzolásban is otthonosan mozgok.Kisebb koromban "könyvet" is írtam szülinapi ajándékként és többnyire tetszett mindenkinek a "dártvéderes" alakításom is.Ömm...lány vagyok.
Azt hiszem mindent megírtam.Remélem valaki tud ajánlani.Nem sürgős, mert még csak 14 leszek, de szeretnék egy elképzelést.
Én már gondoltam pszicholőgus,biológus/ökológus pályára is.:)
A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek.:))))))
Azért mondtam le a pszichológiáról, mert kellenek hozzáa anyelvek, meg először orvosira kell menni és csak utána lehet szakosodni, és oda kell a matek.Pedagogus azért nem szeretnék lenni, mert kevés a fizetés, és mert nincs soook türelmem.
De azért köszönöm.:)
Nagyon össze vagy keveredve.
A pszichológushoz NEM kell orvosira menni, az a pszichiáter!!!
Pszichológiát a bölcsészkaron lehet tanulni, és nem igaz, hogy nagyon kellenek hozzá a nyelvek, mert se nagymamám, se anyukám nem beszél semmilyen idegen nyelven, mégis remek pszichológusok.
Szóval ezen elgondolkodnék mégegyszer a helyedben, mert sok tulajdonságod nagyon jól jön a gyermekpszichológiához :)
Sajnos nem tudok mit írni, de nézd meg ezt az oldalt: felvi.hu
Itt van egy olyan, hogy szakleírások, ahol egy csomó szakról írnak, azt is, hogy mi kell hozzá, hol lehet tanulni és hol helyezkedhetsz el vele :)
Utolsó: anya most végezte 5 éve, akkor még nem kellett, vagyis ő tényleg nem tud és elvégezte, de ha ma így van, akkor bocsi :)
Az persze nagyon nem mindegy, hogy mit jelent a kérdezőnél a "nem tisztatízes nyelvtudás". Ez valakinek azt jelenti, hogy egyáltalán nem tud, valakinek azt, hogy felsőfokra sosem tudná hozni, de egy erős alap megvan.
szia :)
Én is úgy voltam kb mint te. Most vagyok első éves. Én ezt tanulom: [link]
Egyszerűbb ha elolvasod. Én nagyon szeretem! :)
Plusz igaz hogy nem kell orvosi hogy pszichológus legyél.
Köszönöm mindenkinek!A rekreációszervezés és egészségfejlesztés nagyon jól hangzik, de még csak gondolkodom, mivel 14 éves leszek.Főleg azért érdekel, mert szeretném magamat elképzelni valahol.:)
Na meg az angol házi is erről szól.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!