Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » NKE közigazgatás-szervező,...

NKE közigazgatás-szervező, nemzetközi igazgatás, ill. politológia szak? Melyik a legkedvezőbb, s hol várható a legkevesebb matek?

Figyelt kérdés

Humán beállítottságú vagyok, 2 nyelvvizsgával, szeretem a nyelveket és a magyart + történelmet, illetve szeretnék a "köz érdekében" aktívan tevékenykedni. A csapatmunkát nem igen szeretem és a matek kevésbé az erősségem.

Mi a véleményetek erről a 3 szakról, illetve, ha van még más elképzelésetek, mit ajánlanátok egy nagyon nagy szorgalommal rendelkező, teljesítményorientált, gyenge matekos 20 éves lánynak?

A biztonság- és védelempolitika is felkeltette az érdeklődésem, csak arról keveset tudok.

2015. okt. 6. 19:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

Sajnos NKE-s diák vagyok, de már nem sokáig szerencsére.

Én nem leszek az állam csicska ügyintézője nettó 100-120-ért. Megnézheted nyugodtan a szánalmas közigazgatási bértáblát és motiváljon hogy ezért tanulsz keményen évekig hogy ilyen szánalmas fizetésért dolgozgass majd. A mesterszakkal se várd azt hogy majd főosztályvezető leszel majd talán 10-20 év múlva, mire megöregszel. Na én nem fogok évtizedeket várni arra hogy nettó 120 helyett kereshessek talán nettó 220 at amiből alig lehet ma megélni Magyarországon.

2016. jan. 9. 20:12
 12/16 anonim ***** válasza:
49%
Na és akkor mit akarsz csinálni? Mész londonba rizst főzni és hagyod,hogy egy tanulatlan senkiként kezeljenek? Ebben az esetben semmiből se lehet ma megélni itthon
2016. jan. 16. 09:41
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Neked ahhoz semmi közöd, hogy én mit fogok csinálni. Végezd el nyugodtan ezt a semmitérő szakot de majd ne csodálkozz ha éhen fogsz dögleni, mert ez a fizetés nem sok mindenre lesz elég. Hiába végzed el ezt a szakot 3 év múlva ugyanolyan hülye leszel a közigazgatáshoz mint amikor beléptél először az egyetem kapuin, de ha neked erre van szükséged akkor csináld csak végig.

Egy műszaki vagy közgáz diploma sokkal többet ér.

2016. jan. 16. 12:00
 14/16 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként attól,hogy te hülye maradtál a szakodhoz,mert szart se tanultál,nem biztos,hogy más is az fog maradni

Ne csak magadból induljál ki

2016. jan. 16. 14:30
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

Majd kiderül ;) Én akkor se fogok robotolni nettó 100-ért, de neked biztos elég lesz az albérletre (kivéve ha apuci anyuci vesz neked egy lakást) + kaja (kivéve ha azzal is ellátnak) + szórakozás. Ekkora fizetésből sose tudsz önerőből egy saját lakást, kocsit venni és még fenn se fogod tudni tartani magad normálisan.

Majd akkor pofázzál ha önerőből ezeket mind megtudod venni magyar fizetésből, de azt tudjuk hogy csak akkor történhet meg ha benyalod magad valamelyik pártba és szétlopod te is az országot , na úgy lehet jó fizetés,de sima dolgozóként esélyed sem lesz . :)

2016. jan. 16. 14:38
 16/16 anonim ***** válasza:
42%

Mint mondtam, Isten nem ver bottal

Meg fogod még bánni,hogy ezeket mondtad

:) <3

2016. jan. 16. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!