Átjelentkezés egy másik egyetemre?
Sziasztok, az a gondom, hogy most elkezdtem az első félévemet egyetemista ként de személyes okokból nem tudok oda járni többet és újra kell felvételiznem de ez azt jelentené, hogy első félév után abba kell hagynom különben fizetnem kéne (mert ha második félév után hagynám abba akkor az egyik félévet ki kéne fizetnem amit nem engedhetünk meg), viszont ha abbahagyom, akkor anyukám nem kapna rám árvaellátást (ami jár nekem amíg tanulok mert félig árva vagyok) csak szeptembertől és ez neki túl nagy kiesés lenne.. Szóval arra gondoltam, hogy a tavaszi félévre átjelentkezek valami nagyon béna egyetemre (most corvinusos vagyok) és nem járok be, csak amiatt tenném, hogy ne szűnjön meg a jogviszonyom, és aztán újra felvételiznék és szeptemberben ugyanúgy folytatnám csak ott ahol tanulni szeretnék.
Na az első kérdésem, hogy ez mennyire lehetetlen és a második pedig, hogy ha ott is abbahagyom első félévben akkor ott se kell fizetnem? csak mert az a második félévem lenne egyetemista ként, szóval, hogy ez külön számít a kettő egyetem?
Nem kell fizetni, ha a befejezést követő 1 éven belül új felvételivel elkezdesz egy másik képzést.
Zárójelben megjegyzem, hogy ha nem jársz egyetemre, akár el is mehetsz dolgozni, ami többet hoz az árvaellátásnál.
Az átjelentkezés szerintem reménytelen.
Simán passziváld a második szemesztert. Vagy ha úgyse jársz be akkor attól még maradhatsz a corvinuson.
Amúgy ha első szemeszter után abbahagyod nem kell egyáltalán visszafizetned, ha a 2. szemeszter után abbahagyod csak akkor kell fizetned, ha utána egy 1 éven belül nincs újra jogviszonyod.
Amúgy tényleg jobban megéri, ha akkor februártól elmész dolgozni teljes munkaidőben. Kb. 25 ezer/hó az árvaellátás, de ha csak egy gyárba elmész dolgozni kapsz havi nettó 70 ezret. Abból odaadsz annyit amennyi az árvaellátás és neked is marad pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!