Mi a véleményetek a BCE Gazdaságinformatikus szakáról?
I. Az első amit tudni kell az ilyen határterületi (interdiszciplináris) képzéseknél, hogy, ha a szót egybeírják, akkor mindig az a domináns része és ahhoz a tudományterülethez tartozik, ami elöl van, a második rész csak a logosz szót helyettesíti.
Tehát:
--Gazdaságinformatikus az gazdasági szakember, aki szakmájában jól tudja alkalmazni az informatikát.
--Agrárinformatikus az agrárszakember,
--Mérnökinformatikus az műszaki szakember,
--Biomatematikus az biológus szakember jó matematikai alkalmazási ismeretekkel
--Biokémikus az biológus szakember jó kémiai tudással,
--Agrokémikus az agrárszakember, nem vegyész...
--Geokémikus, geofizikus az földtudományi szakember
--Biofizikus, biológus szakember, aki képben van a fizikai módszerek terén
DE, ha jelzős szerkezetként külön írják, akkor már a második tag a domináns, tehát
--fizikai kémikus az vegyész nem pedig fizikus
--biológiai fizika az fizikai szakterület, nem élettudományi
II. A BCE a legjobb közgazdasági egyetem ma Magyarországon.
Most vagyok végzős (Corvinus), kb ugyan olyan helyzetben voltam mint te, mérnökinfón gondolkodtam, de végül nem mertem, aztán el lett belőle, de én utólag inkább már mérnökinfóra mennék, mert a programozós része jobban bejött a dolognak.
Az évfolyamom, meg az alsóbb évfolyamok nagy része is gyakornokként már egyetem alatt dolgozik szakmában, szóval elhelyezkedés szempontjából eddig nekem jónak tűnik.
Ha kérdésed van, akkor írhatsz itt is vagy privátban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!