Mehetek még egyetemre?
Figyelt kérdés
25 vagyok és jelenleg dolgozom. Szeretnék egyetemre menni de sajnos nincs elég pénzem hozzá. Érettségi után dolgoznom kellett, ezért nem tudtam főiskolára menni. Nincs emelt szintű érettségim, de szeretnék csinálni, amennyiben volna esélyem ezáltal bekerülni az egyetemre. Diákhitelhez nem szeretnék folyamodni mert akkor életem végéig törleszthetném.2015. szept. 18. 10:57
1/4 anonim válasza:
Mehetsz államira is, feltéve, ha eléred a pontszámot.
2/4 anonim válasza:
Pályázz meg állami képzést, és ha lehet ne olyat, ahol millió a ponthatár, és akkor lehet hogy emelt érettségi sem kell. Nekem se volt és államin vagyok.
3/4 anonim válasza:
És mit szeretnél tanulni az egyetemen? Akkor picit könnyebben tudunk tanácsot adni, ha ezt is leírod.
Az emelt érettségiért fizetned kell, nem tudom, pontosan mennyit, de huszonvalahány ezer ft talán. A felvételi eljárás díja is minimum 9 ezer, úgyhogy így készülj. A legtöbb szakon van ingyenes (államilag támogatott) képzés, a ponthatárok pedig elég változatosak szaktól függően.
Számodra talán az lenne a legideálisabb, ha levelezősre mennél tanulni. Akkor tudsz mellette dolgozni is.
4/4 anonim válasza:
Én államira járok (levelezőn). Mellette dolgozom, nem sok pénzem van. Jelentkezés előtt megcsináltam angolból a középfokú nyelvvizsgát, így elég pontom lett. Diákhitelt én sem vettem fel. Most vagyok 2.-os és szintén 25 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!