8. -os vagyok, de nem tudom eldönteni hogy milyen szakra szeretnék jelentkezni. Segitenétek? Többi lent.
Szia! :)
Én 11-es vagyok emelt infón, szerintem egyáltalán nem nehéz, ha szereted.:) Az infó azért jó, mert sokmindent tudsz vele kezdeni (gazdaságinformatikus,mérnökinformtikus, programervező informatikus stb)
A matekkal azt ajánlom a mérnöki pályán nézz körül.
Az angollal is tovább tanulhatsz pl tolmácsnak, bár ott ha jól tudom felsőfokú nyelvvizsga szükséges, és a mai világban a tolmácsoknak is érdemesebb több nyelvet tudniuk, mert úgy könnyebben találnak munkát.
Remélem tudtam valamennyit segíteni és megtalálod az utad! :)
9-10 be irodai programok, most programozás, weblapszerkesztés :)
Egyébként az informatikához nem kell fizika és kémia, azok természettudományi tantárgyak. Infóhoz jobban természetesen az infó kell meg a matek :)
Ez a probléma, hogy egy 14 évestől elvárják, hogy döntsön az egész életéről. Ha nem tudod merre indulj, akkor normál tagozatra is mehetsz gimibe. Aztán ami ezután érdekel arra gyúrsz rá. Az általános suli és a középsuli/gimi milyen színvonalú? Erős mind a kettő vagy gyenge? Mert ez sem mindegy.
Én sem voltam biztos 8.-ban még, hogy mi is akarok lenni, ha a 14 éves önmagamnak azt mondanám, hogy műszaki karra járok kinevetne :D ezelőtt nagyon más területeken voltam.
Ha elvégzel egy egységes, osztatlan jogász szakot, még nem helyezkedhetsz el automatikusan az igazságszolgáltatásban, hanem speciális joggyakorlatot kell elvégezned; feltéve, hogy egyáltalán a klasszikus igazságügyi pályák egyikén akarsz dolgozni később. A jogász képzés osztatlan, tehát 5 éves. Felvételi tárgyként kötelező a történelem és latin nyelv vagy magyar nyelv és irodalom vagy idegen nyelv.
Jogi tárgyak: közgazdaságtan, szociológia, jogi alaptan, jog- és alkotmánytörténet, római jog, alkotmányjog, közigazgatási jog, polgári jog, kereskedelmi jog, büntetőjog és kriminológia, nemzetközi közjog, az Európai Unió közjoga és kereskedelmi joga. Lényegében ha jól tudsz magolni és érdekelnek ezek a dolgok akkor simán mehetsz jogász képzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!