Hogyan működne a felvételim jövőre, mik a lépések ha én még a hagyományos érettségit tettem és az nem jól sikerült?
Szeretnék az ELTE biológia szakára jelentkezni, de nem igazán értem az új rendszert, mert én már régebben érettségiztem, a hagyományosat tettem le. A felvi.hu-n az van írva,hogy két természettudományi tantárgyat kell tenni érettségiként, de akkor a többi nem számít, a magyar, angol stb. Én eleve csak bioszból érettségiztem,mint természettudományi tárgy, az az egy sikerült, a többi nagyon rosszul sikerült sajnos. A középiskolai eredmények amúgy nem számítanak akkor? Van középfokú nyelvvizsgám is.
Most akkor újra kellene tennem a bioszt és egy másik természettudományi tantárgyat, vagy a bioszt elfogadják akkor is, ha én még a hagyományos érettségit tettem 2001-ben. Bocsánat, de nem értem, külföldön is éltem több évig és le vagyok maradva sok eseményről.
Matek is jó biológiára, gondolom abból van érettségid. A felvi.hu szerint: "kettőt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai előkészítő tárgy"
De pont azért javasolták a felvi.hu pontszámítóját, mert ha beírod, milyen eredményekkel rendelkezel, és hova szeretnél felvételizni, akkor kiírja, hogy ha ez megfelel-e a követelményeknek, és ha igen, hány pontod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!