Valóban jó döntés a BME?
Eddig az volt az elsődleges cél...
Menjek gépészmérnökire Budapestre, mikor itt helyben mechatronikára is mehetnék akár? Debrecenben lakom, arra lennék kiváncsi hogy mennyire igazak ezek az általam gyakran hallott mondatok, hogy:
A BME-nek csak a neve nagy, alig tanítanak valamit és csak a számonkérés meg a buktatás megy nagyon.
Debrecen a mai napig híresen alacsony színvonalú a műszaki kar tekintetében
Hatalmas dilemmában vagyok, nem tudom hova menjek, mindenféle véleményt, tapasztalatot nagyon szívesen fogadok
Köszönöm!
Harmadéves vagyok a BME-n, villamosmérnökire járok.
1) Ne a képzéstől várd a csodát! Az csak az alapokat adja, illetve egy kis betekintést a szakma különböző területeire.
A lehetőségek adottak, igazából rajtad áll, mit tudsz kihozni belőlük.
2) A BME-nek nagy neve van, ez azzal jár, hogy elég jó ipari kapcsolataik vannak. Ha ügyes vagy és kimennél egy félévre külföldre, akkor van esélyed arra, hogy egyéb céges vagy egyetemi forrásokból támogatást kapj az Erasmus mellé.
Mellette nem kevés céges téma is kiírásra kerül önálló laborra, TDK dolgozatra vagy éppen szakdolgozatra.
3) A BME-n igen sok félévközi számonkérés van, ez tény, talán több is, mint más egyetemeken. Ugyanakkor ne várd, hogy az Óbudain, vagy bárhol máshol sétagalopp egy műszaki képzés.
A számonkéréseknél azt tapasztaltam, hogy nincs benne nagy magic, a leadott anyagot kérik számon. Az már más kérdés, hogy több helyen elvárják, hogy gondolkodj is egy kicsit, mellette pedig az elméletet értsd is, ne csak bemagold.
Olyanra, hogy tényleg rosszindulatból buktattak, és hogy nem volt túl korrekt a ZH vagy a vizsga, talán 2-3 tárgynál fordult csak elő az eddig általam hallgatott kb. 25 tárgyból. Ennyi pedig más egyetemen is előfordul.
Én azt tapasztaltam, hogy valami miatt mindig panaszkodni kell.
Ha egy tárgy magolós, akkor az a baj.
Ha típusfeladatokat kell begyakorolni, akkor általában haszontalan a tárgy.
Ha gondolkodni kell benne, akkor azzal a tárggyal sokat kell foglalkozni; megint nem jó.
Ha labor van, akkor meg előtte készülni kell rá, utána jegyzőkönyvet kell írni; így ez se jó.
Valamit mindig lehet találni, ami miatt nem felel meg az ember szájízének.
4) Amin még gondolkodj, hogy hol szeretnél élni az egyetem után. Budapest beszippant, ha idejössz egyetemre, akkor jó eséllyel itt is fogsz maradni. Ha vidékre jársz egyetemre, akkor meg valószínű inkább hazatérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!